Belföld

Bizottsági poszt a „fehér porosnak”

Dódity Gabriella: A baloldal csak szavakban akarja átláthatóbbá tenni Kispestet, Gajdáék valójában nem kívánnak megszabadulni azoktól, akik üzletként tekintenek a kerületre

Egy tiszta rendszer már rég kivetette volna magából Lackner Csabáékat – mondta lapunknak Dódity Gabriella, a kormánypártok XIX. kerületi frakcióvezetője.

Bizottsági poszt a „fehér porosnak”
Transzparensekkel érkeztek a helyi lakosok a csütörtöki alakuló ülésre
Fotó: Facebook

Ahogy arról beszámoltunk, csütörtökön a kispesti képviselő-testület alakuló ülésén helyi lakosok a kokain- és korrupciós botrányba keveredett Lackner Csabát kifütyülték, az időközben MSZP-ből kizárt képviselőt saját mondataival szembesítették az ülésterembe bevitt transzparenseken. Mindezzel mit sem törődve Lackner letette az esküt, mi több, a képviselőt a szociá­lis és lakásügyi bizottság alelnökévé nevezték ki. Dódity Gab­riella, a Fidesz–KDNP frakcióvezetője ezt a lépést cinizmusként értékelte. Mint fogalmazott, Kispesten olyan képviselő dolgozhat a szociális támogatásokat odaítélő bizottság vezetésében, aki korábban a videofelvétel tanúsága szerint azt mondta, „aki az önkormányzati politikában nem keres évi százmillió forintot, az hülye”.

Lackner Csaba ügyében érdekes utat járt be az MSZP. A botrány kirobbanásakor azt állították, nem lehet százszázalékosan kijelenteni, hogy Lackner szerepel az önkormányzati választások előtt kiszivárgó felvételeken. A csütörtöki képviselő-testületi ülés előtt azonban Burány Sándor szocialista országgyűlési képviselő a sajtónak nyilatkozva már felismerte korábbi párttársát. Dódity szerint szánalmas az a vergődés, amit a szocialisták művelnek az ügyben. Képtelenek bármiért is felelősséget vállalni – állapította meg. Dódity szerint az, hogy a szocialisták másfél hónap után beismerték, hogy korábbi jelöltjük szerepel a kiszivárgott felvételeleken, még nem jelenti azt, hogy bármit is kívánnának tenni az ügy tisztázása érdekében. Sőt, mint az Lackner kinevezése is mutatja: nem kívánnak megszabadulni azoktól, akik üzletként tekintenek Kispestre.

A baloldal csak szavakban akarja átláthatóbbá és korrupciómentessé tenni Kispestet, hiába választottak erre a tisztségre tanácsnokot az alakuló ülésen, a momentumos képviselő, Paróczai Anikó mind Lackner, mind Somogyi Lászlóné önkormányzati tisztségére rábólintott – hangsúlyozta a kormánypárti frakcióvezető. Megjegyezte, utóbbi azért is érdekes, mert Somogyi Lászlóné férje milliárdos tételben kapja a megbízásokat Gajda Péteréktől. A momentumos tanácsnok az ellen sem emelt szót az ülésen, hogy a felvételeken szintén szereplő Kránitz Krisztiánt sem mozdították el a kispesti vagyonkezelő éléről, a kormánypárti képviselők kérdéseire pedig egész egyszerűen nem válaszolt.

Tegnap Gajda és Paróczai kínos magyarázkodásba kezdett a médiában, azt állították, véletlenül hibás lista került a testület elé, ezért újra fognak szavazni a bizottsági helyről.

A Fidesz–KDNP frakció el akarta érni, hogy azok a személyek, akiknek a neve elhangzik a kiszivárgott felvételeken vagy akinek regnálása idején bűncselekmény gyanúja merült fel, ne indulhassanak önkormányzati cégeknél hirdetett pályázatokon, ezt a kezdeményezést azonban az ülésen a korrupciómentességet hirdető szocialisták lesöpörték az asztalról.

Kocsis Máté a történteket közösségi oldalán úgy kommentálta: „nevetséges, gyáva, gazember dolog”. Megjegyezte: „gondolom kellett a szavazata (Lackneré – a szerk) a korrupcióellenes csomaghoz…”

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom