Belföld

Zöld utat kapott a budapesti atlétikai világbajnokság

A Fővárosi Közgyűlés egyhangú szavazással hozott döntése értelmében minden akadály elhárult a 2023-as atlétikai vb megrendezése elől, így négy év múlva Budapest ad otthont az eseménynek.

Zöld utat kapott a budapesti atlétikai világbajnokság
Elhárult minden akadály, Budapest újabb rangos sporteseménynek adhat otthont
Fotó: MH

A hírt Borbély Lénárd, Csepel fideszes polgármestere jelentette be Facebook-oldalán. A kormánypárti politikus egy képet is megosztott, amelyen az látható, hogy mind a 31 jelen lévő képviselő megszavazta a rendezést támogató indítványt, mindössze a testület két tagja maradt távol a voksolástól:

Objektum doboz

A Fővárosi Közgyűlés egyértelműen a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezése mellé állt - jelentette ki Borbély Lénárd, Csepel fideszes polgármestere a közgyűlést követően.

A csepeli fideszes polgármester szerint a mostani döntésben megfogalmazott követelések, feltételek nyitott kapukat döngetnek, mivel azokat a kormány támogatja. Nagyon komoly fejlesztés előtt áll Csepel a most megszavazott határozat révén – tette hozzá. Nem egy stadion fog épülni, hanem a magyar atlétika új otthona lesz a létesítmény, számolt be róla az Origo.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom