Belföld

Fidesz: Kiderült, hogy kamu a Karácsony-féle klímavészhelyzet

A Fidesz értékelése szerint kiderült, hogy a Karácsony-féle klímavészhelyzet egy kamu.

Fidesz: Kiderült, hogy kamu a Karácsony-féle klímavészhelyzet
Böröcz László: A Fidesz számára nagyon fontos a környezet védelme és a klímaváltozás elleni küzdelem, hiszen mindannyian tiszta vizet, tisztább levegőt szeretnénk
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Böröcz László, a Fidesz frakcióvezető-helyettese keddi sajtótájékoztatóján azzal indokolt: a fenntartható fejlődés bizottságában Karácsony Gergely kérdéseket kapott arról, hogy mi is az a klímavészhelyzet, a válaszából pedig az derült ki, hogy semmilyen konkrét intézkedési tervük nincs. „Így kénytelenek vagyunk azt gondolni, hogy ez egy politikai PR-fogás, egy kamu, amit bedobtak a Fővárosi Közgyűlésben” - fogalmazott.

A kormánypárti képviselő hozzátette, a bizottsági ülésen arra sem kaptak konkrét választ, hogy mikor és a város mely területeiről akarják kitiltani a dízel, illetve a benzines autókat, és erről hogyan értesítik a fővárosiakat. Ezért továbbra is várják, hogy Karácsony Gergely ismertesse álláspontját ezekben a témákban.

Hangsúlyozta: a Fidesz számára nagyon fontos a környezet védelme és a klímaváltozás elleni küzdelem, hiszen - mint mondta - „mindannyian tiszta vizet, tisztább levegőt szeretnénk”.

Kapcsolódó írásaink

Áder: Magyarország a klímaváltozás nyertesei között lehet

ĀMagyarország 1990-hez képest 47 százalékkal növelte GDP-jét, ugyanakkor 7 százalékkal csökkent az energiafogyasztás és 32 százalékkal az üvegházhatású gázok kibocsátása; a világon mindössze 21 ilyen ország van - emelte ki az államfő