Belföld

Jelentős bölcsődefejlesztési programok folynak

A tavalyi 48 ezerről mintegy 51 ezerre nőtt a bölcsődei helyek száma Magyarországon - mondta Kovácsné Bárány Ildikó miniszteri biztos hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

Jelentős bölcsődefejlesztési programok folynak
Új bölcsődék épülnek mindenhol az országban
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A miniszteri biztos elmondta, jelentős bölcsődefejlesztési programok folynak; csak idén majdnem 104 milliárd forint áll rendelkezésre erre a célra. Hozzátette, új bölcsődék épülnek mindenhol az országban, és jelentős mértékben nőtt a minibölcsődei ellátás iránti igény is.

A műsorban szó esett arról is, hogy átlagosan harminc százalékkal nő minden bölcsődei szakdolgozó bére 2021-re.

A miniszteri biztos elmondta, az emelés két lépésben történik, amelynek során végzettségtől és munkatapasztalattól függően 2020-ra minimum bruttó 18 ezer, maximum bruttó 73 ezer, 2021-re pedig legalább bruttó 24 ezer, legfeljebb bruttó 161 ezer forinttal nő majd a bölcsődei dolgozók fizetése.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom