Belföld

Fidesz: A balliberális értelmiség megpróbálja eltussolni Gothár ügyét

Gothár Péter rendező zaklatási ügyéről is beszéltek a képviselők hétfőn, napirend előtt az Országgyűlésben.

Fidesz: A balliberális értelmiség megpróbálja eltussolni Gothár ügyét
Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára
Fotó: MH

Czunyiné Bertalan Judit (Fidesz) Gothár Péternek, a Katona József Színház rendezőjének zaklatási ügyéről szólva úgy vélte: bár korábban a színház a Metoo-mozgalom élharcosává tette magát, most az áldozatok védelme helyett azzal foglalkozik, hogy mentse meg a rendezőt. Visszásnak nevezte, hogy a korábban az SZDSZ színeiben politizáló Gothár Péter ügyét a balliberális értelmiségi elit megpróbálja eltussolni.

Az ellenzék női képviselőitől arra várt választ: miért nem demonstrálnak most, amikor egy balliberális kulturális elithez tartozó személy érintett botrányban. Az ügy teljes kivizsgálását sürgette.

Dömötör Csaba államtitkár hangsúlyozta, hogy a kormány kiemelten kezeli a nőket és gyermekeket érő erőszak elleni fellépést. Kielmelte az ezzel kapcsolatos jogszabály-változtatásokat, amelyeket szerinte az ellenzék nem támogatott az Országgyűlésben.

A konkrét ügyet bűncselekménygyanús esetnek nevezve teljes körű kivizsgálást szorgalmazott, hogy kiderüljön hány áldozat van, illetve, hogy az intézmények vezetői tudtak-e az esetekről. Azt firtatta: bár az ellenzéki képviselők gyakran akcióznak nők elleni erőszak ügyében, most valamiért nem látják ezeket az akciókat. Szólaljanak meg ebben az ügyben is, ha önöknek valóban fontosak a nők jogai - szólított fel.

Kapcsolódó írásaink