Belföld

Hangfelvételek bizonyítják, hogy Póczik zsarolt

Póczik József volt válogatott labdarúgó megzsarolta Rákosfalvy Zoltán ügyvédet, aki Borkai Zsolttal együtt látható egy nyilvánosságra került videófelvételen.

Hangfelvételek bizonyítják, hogy Póczik zsarolt
Póczik József, az egykori válogatott Gyurcsány pártjának jelöltje zsarolt
Fotó: Kisalföld

A gyanú szerint Rákosfalvytól az egykori válogatott tízmillió forintot kért a felvételekért. Az RTL Klub birtokába került több hangfelvétel, amelyeken Póczik és Rákosfalvy erről beszélnek egymás között.

- Jó és mi a pénz, amit kérsz, a legutolsó…?
- Hát az a tízes, amit beszéltünk.
- Tízmillió. Jó. És… a fényképeken kívül, ugye ma előjött, hogy van egy pár perces videó is…
- Igen, az is… Azt is mondta… De hát… Figyelj, de jobb minél előbb lerendezni vele, mert tudom, hogy izé, milyen labilis a f.szi. Én őt ismerem, de találkozni nem… Én is csak ilyen közvetítőn keresztül vagyok vele…

A hangfelvételeket Puska Péter készítette, aki jelenleg is Rákosfalvynak dolgozik. Őt először Póczik József említette az RTL-nek, amikor egy interjúban arról beszélt, hogyan találkozott idén nyáron Rákosfalvy Zoltánnal. Puska ugyan nem nyilatkozott, de megerősítette, hogy idén augusztusban Póczik több ízben is megkereste őt telefonon. Puska szerint Póczik azt állította, hogy egy ismeretlen megbízót képvisel, aki pénzt kér a felvételekért, amelyeken Borkai Zsolt is látható.

Egy másik hangfelvételen, amelyen Puska Péter is hallható, a vonal másik végén lévő személy azt állítja, csak a szóban forgó felvételek léteznek, nem fog előkerülni más, akinek a birtokában vannak.

Az RTL úgy tudja, a felvételekért végül nem fizettek. A zsarolással gyanúsított Póczik ma elérhetetlen volt, ügyvédje nem akart reagálni a felvételekre.

Kapcsolódó írásaink