Belföld

Gulyás Gergely álhíroldalakat jelent fel

Feljelentette azokat a portálokat Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, amelyek a kormány tagjairól és Orbán Viktor miniszterelnökről is hazugságokat terjesztettek korábban.

Gulyás Gergely álhíroldalakat jelent fel
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter
Fotó: MH / Hegedűs Róbert

A feljelentésről a miniszter a Facebookon számolt be.

„A hirzona24.com , az otpercpiheno.blogspot.com és a blikkruzs.me álhíroldalak bejegyzései egyértelműen jogsértőek, ezért rágalmazás miatt büntetőfeljelentést tettem a Legfőbb Ügyészségen és a Pesti Központi Kerületi Bíróságon”  - írta bejegyzésében Gulyás Gergely, aki szerint az utóbbi hónapokban veszélyesen elterjedtek az álhírportálok.

A miniszter rámutat, hogy mivel a kormány intézkedéseit érdemben nem tudják vitatni ezek a portálok, ezért inkább kormánypárti politikusoktól származó idézetként feltüntetve olyan hazugságokat terjesztenek, amelyek soha nem hangzottak el, ráadásul ezeket a közösségi médiában széles körben terjesztik.

„A napokban ezek az álhírportálok a nyugdíjak csökkentéséről, sőt megszüntetéséről hazudtak - soha el nem hangzott mondatokat - mások mellett - az én számba adva. A valótlan állításokkal szemben a valóság az, hogy a nyugdíjak megvonására kizárólag a szocialista-liberális kormány alatt került sor” - írta Gulyás, hozzátéve, hogy a kormány számára az idősek megbecsülése és tisztelete kiemelten fontos. „Nem csak a nyugdíjak vásárlóértékének megőrzését garantáljuk, hanem a novemberi nyugdíjjal és a nyugdíjprémiummal együtt egyszeri nyugdíj-kiegészítésben is részesülnek az idősek” - emelte ki a miniszter, aki az említett portálok ellen büntetőfeljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen és a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink