Belföld

Szél Bernadett minden percet sajnál, amit Kunhalmi Ágnesre pazarolt

Szél Bernadett, az LMP volt társelnöke, jelenleg független országgyűlési képviselő a DK-t és az MSZP-t hibáztatja a 2018-as választási vereségért egy kiszivárgott felvételen.

Szél Bernadett minden percet sajnál, amit Kunhalmi Ágnesre pazarolt
Szél Bernadett jelenleg független országgyűlési képviselő
Fotó: MH/Purger Tamás

A felvétel, amelyet a Mandiner hozott nyilvánosságra, tavaly, a parlamenti választásokat követően készült, amikor az LMP egy belsős fórumon kielemezte a választási vereség tanulságait.

Szél Bernadett a videóban többek között azt is kifejti, hogy a DK nem akart kormányváltást 2018-ban, valamint tudatosan fúrták meg az LMP-t a polgári körzetekben.

„Minden percet sajnálok, amit Kunhalmi Ágira pazaroltam - jelentette ki Szél, hozzátéve, hogy az MSZP-s politikus most is megüzente nekik, hogy hol a helyük a világban. - Bement a televízióba tegnap is, vagy ma reggel, vagy tököm tudja mikor, és elmondta, hogy a rossz eredményért az LMP, a Kétfarkúak és a DK a felelősek, csak ők helikopterek”.

A legerősebb vádak még csak ezek után hangzanak el. Szél szerint igazából nem együttműködni akartak baloldalon, hanem „az LMP vérét akarták". Kiemeli, hogy a klasszikus polgári körzetekben hiba volt DK-s jelölteket indítani. Felteszi a kérdést: „Milyen stratégia volt az, mi döntött akkor a baloldalon belül, amikor ezekben a polgári körzetekben Bauer Tamást, Niedermüller Pétert, meg ilyen figurákat indítottak?”

A választ meg is adja: az MSZP és a DK leosztotta egymás között a kerületeket. Egy MSZP-s jelölt információira hivatkozva elmondja, hogy a DK megmondta Molnár Gyulának, hogy az ő (Szél Bernadett) körzetét kérik, mert ezzel akarják az LMP-t - ahogy a videóban fogalmaz - „nyüzgetni” a visszalépésekre.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom