Belföld

Így köthető a DK-hoz Borkai Zsolt ügye

A héten kiderült, hogy Póczik József egykori válogatott labdarúgó, korábbi DK-s önkormányzati képviselőjelölt az egyik gyanúsítottja a rendőrség által a Borkai-üggyel összefüggésben zsarolás és más bűncselekmények miatt indított nyomozásnak. Ugyan Póczik tagadta, hogy megzsarolta volna a szexbotrány miatt lemondott győri polgármestert, ennek ellentmond az, hogy állítólag kapcsolatba hozható azzal a férfival, aki a prostituáltakat közvetítette a hajóra. Így nem csoda, hogy egyre jobban felerősödnek azok a hangok, miszerint a Demokratikus Koalíció áll a felvételek kiszivárogtatása mögött.

Így köthető a DK-hoz Borkai Zsolt ügye
Póczik József tagadja, hogy megzsarolta volna az egykori polgármestert
Fotó: Eto.hu

Az október elején nyilvánosságra került felvételek után Borkai Zsolt annyit közölt, „az ellenzéki kampánycirkusz részének tekinti” a megjelenteket. Majd nem sokkal később a győri Jobbik volt az, aki elsőként varrta a Demokratikus Koalíció nyakába a kiszivárogtatást.

Mint a napokban kiderült, az ügyet azért kötötték már a legelejétől Gyurcsány pártjához, mert a 2014-es győri önkormányzati választásokon a DK színeiben indult Póczik József hónapokkal ezelőtt megjelent a hajón készült felvételekkel Borkai Zsolt előtt.

A 24.hu fideszes információkra hivatkozva arról írt, hogy két lehetséges verzió van a 14-szeres válogatott Póczik szerepét illetően. Az egyik, hogy amikor megjelent Borkainál, négy fotót mutatott meg, és tízmillió forintot kért értük. A pénz átadásáról állítólag hangfelvétel is készült, valamint a felek aláírtak egy dokumentumot, amelyben Póczik ígéretet tett arra, hogy a képekből nincs másolata és a továbbiakban nincs több követelése. Az egykori középpályás azt maga is elismerte, hogy átadott képeket a polgármesternek, azt viszont határozottan tagadta, hogy megzsarolta volna, vagy hogy pénzt kért volna cserébe.

Viszont eszerint a verzió szerint másodszor is elment Borkaihoz. Ekkor már több tucat fotót vitt magával és húszmillió követelt. Ezúttal azonban elhajtották, hivatkozva a korábban általa is aláírt dokumentumra.

A másik verzió szerint viszont Póczik tényleg nem zsarolta meg az egykori MOB-elnököt, ellentétben a felvételeket készíttető személlyel - aki a 24.hu szerint ugyancsak gyanúsított az ügyben. Eszerint Borkaiék neki fizettek, és csak ezután jött Póczik, aki tényleg nem kapott egy fillért sem.

A portál szerint a Fidesz tudni véli, hogy Póczik József úgy jutott hozzá az anyaghoz, hogy egyik közeli ismerőse rokoni kapcsolatban áll a felvételeket eleve zsarolási szándékkal készíttető férfival, aki megszervezte a prostituált lányok kiutaztatását a horvátországi hajós útra. Az Index szerint egyébként a korábbi focista élettársának a fia az a személy.

Póczik elmondása szerint azonban úgy történt, hogy egy ismeretlen személy rábízott egy csomagot azzal, hogy juttassa el Borkai Zsolthoz. Kinyitotta a csomagot, szembesült annak tartalmával, a szexképekkel, megdöbbent, majd a felvételeket átadta a győri polgármesternek, aki nagyon örült neki.

A felvételeket egyébként a nők készíthették, ezért is vették őket őrizetbe a zsarolási üggyel összefüggésben.

Az ügyet kirobbantó, az Ördög ügyvédje nevű blog mögött sokan Gyurcsány ügyvédjét, az egykori MSZP-s, most DK-s színekben politizáló Czeglédy Csabát sejtik. Pócziktól nem vezet túl hosszú szál hozzá, azonban állítja, semmi köze nincs a szexvideó nyilvánosságra hozatalához.

Kapcsolódó írásaink