Belföld

Volt válogatott zsarolhatta Borkait

Sajtóértesülések szerint egy korábbi válogatott labdarúgó, Póczik József kereshette meg hónapokkal ezelőtt Borkai Zsoltot, Győr korábbi polgármesterét a később kiszivárgott szexvideóval.

Volt válogatott zsarolhatta Borkait
Fotó: MH

Hétfőn zsarolás és más bűncselekmények gyanúja miatt több személyt, köztük a korábbi válogatott labdarúgót, P. Józsefet is előállították, írta meg a Nemzeti Sport, amely arról is beszámolt, hogy P. József zsarolhatta meg az időközben a Fideszből kilépett és polgármesteri mandátumáról lemondott városvezetőt. A felvétel, amelyen többek között Borkai Zsolt is látható félreérthetetlen helyzetben, az önkormányzati választások előtt került nyilvánosságra. A Nemzeti Sport szerint Borkait hónapokkal korábban kereste meg P. József, aki elmondta a városvezetőnek, hogy kompromittáló felvételek kerültek a birtokába, amelyeket bizonyos ellenszolgáltatás fejében hajlandó átadni, azaz gyakorlatilag megzsarolta az olimpikont, aki nem hajlott az „üzletelésre”, ehelyett nyomozás indult az ügyben.

A volt focista ügyvédje megerősítette a lapértesülést, de hozzátette, hogy egyelőre nem nyilatkozik.

Póczik egyébként a DK jelöltje volt, és közismerten jó barátja Glázer Róbertnek, volt focistatársának, az egykori szövetségi kapitánynak, aki a DK mostani polgármesterjelöltjének, Glázer Tímeának a testvére.

A 24.hu-nak viszont névvel nyilatkozott Póczik József, aki elmondta: 2018 júniusában kapott egy telefonhívást egy olyan személytől, akit nem ismert. „A lényeg az volt, hogy a budapesti szálloda, a Novotel portáján hagytak a nevemre egy borítékot. Nem mondták el, hogy mi van benne, csak hogy adjam át Borkai Zsoltnak. Én ezért a borítékért aztán elmentem, azt felvettem. Azt csak a kocsiban néztem meg, hogy mi van benne. Amit akkor láttam, azon elképedtem. A felvételeket megmutattam a kocsiban ülő utastársamnak, majd Győrbe mentem, és a felvételeket átadtam Borkai Zsoltnak, aki nagyon örült ennek, fülig ért a szája. Hálálkodott. Kérdezte, hogy hálálhatná meg ezt. Én meg mondtam, hogy sehogy. Nem azért csináltam, hogy meghálálja. Átadtam neki a felvételeket, és nem kértem, nem is kaptam értük semmit” - nyilatkozta Póczik A sportoló azt is hozzáfűzte, hogy őt sokan ismerik, és azt is tudják, hogy Borkaival is jóban van, még sportolói pályafutásuk idején közös edzőtáborban is voltak. „66 évig nem zsaroltam meg senkit, most sem tettem” - mondta az egykori válogatott futballista.

A lap arról is beszámol, hogy Pócziknál hétfő este hatkor tartottak házkutatást Győrben, ekkor a rendőrség minden adathordozót lefoglalt, őt pedig Budapestre szállították. Állítólag két feljelentő van, és a nyomozók feltételezése szerint Póczik tízmillió forintot szeretett volna kapni a felvételekért.

A portál egyébként úgy tudja, hogy miután Győrben hetek óta terjedt a pletyka Póczikról és a felvételekről, a volt labdarúgó maga jelentkezett, hogy vallomást tegyen ártatlanságáról a Nemzeti Nyomozó Irodánál még két hete, de erre a hatóság nem kerített sort.

Kapcsolódó írásaink

Nem vonja vissza Borkai életjáradékát a MOB

ĀA testület elnöksége elutasította az olimpiai járadék erkölcstelen életmóddal történő összeférhetetlenségének megállapításáról szóló javaslatot, mivel szerintük az nincs megfelelően kidolgozva