Belföld

Rákospalotán észrevették a választási arányokat

Revideált előterjesztés

Visszavonulót fújt Budapest XV. kerületében a városrészt az ellenzéki pártok kétharmados többségével irányító polgármestere, Cserdiné Németh Angéla az önkormányzati bizottsági posztok elosztása kapcsán.

A képviselő testület alakuló ülésén a hat bizottság negyvenkét helyéből ötöt kaptak a kormánypártok, ám a csütörtöki testületi ülésre készített előterjesztés szerint a Rákospalotát, Újpalotát és Pestújhelyet magába foglaló kerületben három további helyet adnának a Fidesz–KDNP-frakciónak. Az önkormányzati választáson elért mandátumarány szerint összesen tíz hely járna a kormánypárti képviselőknek, illetve az általuk jelölt külsős bizottsági tagoknak, de a polgármester által megajánlott nyolc bizottsági poszt már közelebb áll a választói akarathoz, mint az eredetileg felkínált öt hely. Az új javaslat szerint a Fidesz–KDNP a hat bizottságban egy elnöki, három alelnöki posztot kapna és további öt bizottsági helyet. A városrészt irányító ellenzéki szivárványkoalícióban – amelyben még a Magyar Liberális Párt is alpolgármesteri posztot kapott – külsős bizottsági tag lett Németh Angéla fia is, ami meglehetősen nagy vihart kavart. Megírtuk, a polgármester előterjesztésére ötven százalékkal növelték meg a képviselők alapilletményét, amit az alakuló testületi ülésen a baloldali többség meg is szavazott.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom