Belföld

Czeglédy ott tűnik fel, ahol pénzre számíthat

Semmi új nincs a nap alatt, az ellenzéki önkormányzatoknál visszatér a Gyurcsány-korszak – reagált lapunknak a Fidesz a baloldal háziügyvédjének alkalmazására

„Az elmúlt kilenc évben mi végeztük az MSZP és a Demokratikus Koalíció jogi képviseletét […] Kialakult köztünk egy munkakapcsolat” – fogalmazott minap a milliárdos adócsalással vádolt Czeglédy Csaba (képünkön) az ATV-ben, miután arról kérdezték, miért esett mind az erzsébetvárosi, mind az újbudai városvezetés választása az ő ügyvédi irodájára.

Czeglédy ott tűnik fel, ahol pénzre számíthat
Milliárdos csalás a vád a politikus ellen
Fotó: MH/Purger Tamás

Az önkormányzati választáson szombathelyi képviselői mandátumot szerző politikus elmondta: Niedermüller Péterék és László Imréék is december 31-ig kötöttek vele szerződést, ugyanakkor az továbbra sem derült ki az interjúból, hogy pontosan milyen munkát is kell elvégeznie cégének az önkormányzatoknál.

Mindenesetre feltűnő, hogy Czeglédy neve szinte azonnal előkerült a helyhatósági választások után. Lapunk kérdésére a Fidesz kifejtette: „Semmi új nincs a nap alatt, az ellenzéki önkormányzatoknál visszatér a Gyurcsány-korszak. A DK így akarja kifizetni a költségvetési csalással vádolt Czeglédy Csabát.” Arra a felvetésre, hogy amióta elkezdődött Czeglédyék átvilágítása Erzsébetvárosban, nem működik az önkormányzat honlapja – amit Niedermüllerék szerint azért kellett felfüggeszteni, mert egy állítólagos hekkertámadásnak volt kitéve –, a nagyobbik kormánypárt azt nyilatkozta: „Ahogy a honlap eltűnt, úgy tűnik el a pénz is Czeglédy Csaba körül.”

Fontos azonban kiemelni: Czeglédy szerződéskötései rögtön belháborút robbantottak ki az ellenzéki térfélen. A Jobbik, a Momentum és az LMP is tiltakozott a baloldal házi ügyvédjének alkalmazása ellen. A Momentum öngólnak nevezte a lépést, szerintük a teljes ellenzék hitelességét rombolja, hogy egy pártközeli, korábbi MSZP-s politikust bíznak meg az önkormányzati cégek átvilágításával. Az ügyvéd a kritikák kapcsán elmondta: megérti Fekete-Győr Andrásék aggodalmát, és nagyon reméli, hogy jövő évtől Erzsébetváros és Újbuda is transzparensen fog dönteni az ilyen kérdésekben. Majd hozzátette: ő nemcsak a DK, hanem a Momentum sikeré­ben is érdekelt. Utóbbi mondata kapcsán a Fidesz úgy nyilatkozott: „Czeglédy Csaba minden olyan pártnak a sikerében érdekelt, ahonnan pénzre számíthat”.

Kapcsolódó írásaink