Belföld

Egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat ad a Jobbik Czeglédy Csabáról

Az egykoron radikális párt budapesti elnöke szerint nem kellene reaktiválni a költségvetési és gazdasági csalással vádolt szombathelyi önkormányzati képviselőt

Nem úgy sült el a barna- és a vörösingesek közös októberi menetelése, ahogy azt az egykori pártelnök, Vona Gábor elképzelte. Bár a Jobbik számtalanszor bebizonyította, hogy a hatalomért cserébe akár az elveit is képes feladni, az azonban a párton belül még mindig nem eldöntött tény, hogy továbbra is fenntartják-e Gyurcsány Ferenccel  az együttműködést, vagy végül kifarolnak belőle.

Egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat ad a Jobbik Czeglédy Csabáról
A jobbikos Bencsik János az új szövetségeseket korrekcióra kéri
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Mi sem mutatja jobban a belső káoszt a Jobbikban, mint az, hogy a párt politikusai egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat adnak azzal kapcsolatban, hogy a Jobbik hathatós közreműködésével visszatértek a fővárosba a Gyurcsány-kormányok bukott emberei. Bencsik János budapesti elnök szerint a pártnak még nem késő korrigálni. „A Jobbikkal sem egyeztetett senki Czeglédy Csaba ügyvédi irodájának erzsébetvárosi és újbudai önkormányzati megbízásával kapcsolatban” – fogalmazott közösségi oldalán a politikus azzal kapcsolatban, hogy a DK-s László Imre, illetve a szintén gyurcsányista Niedermüller Péter is azzal a Czeglédy Csabával kötött szerződést, aki jelenleg vádlott, 2010 előtt pedig már jogerősen elítélték adócsalásért és okirathamisításért. Bencsik szerint az sem szolgálja az ellenzéki pártok megújulását, hogy olyan figurák jelentek meg a fővárosi cégekben, mint az áfatartozásokkal trükköző korábbi miniszter, Draskovics Tibor vagy Horn Gyula pufajkás exkormányfő unokahúga, Havas Szófia.

Azonban Rig Lajosnak, a Jobbik országgyűlési képviselőjének láthatóan nincs semmi problémája azzal, hogy ismét megjelentek a letűnt kor emberei. A politikus semmi rosszat nem gondol például azzal kapcsolatban, hogy Karácsony Gergelyék elkaszálhatják a budai szuperkórház megépítését. Sajtótájékoztatóján azt sem tartotta nagy ügynek, hogy a balliberális városvezetés megtiltotta a Szent István-szobor felállítását a XIII. kerületben. Megjegyzendő: Bencsik ezt sem tartotta helyes lépésnek. A Czeglédy-féle szerződések kapcsán sincs véleménye Rignek. Mint fogalmazott: őt is megilleti az ártatlanság vélelme.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom