Belföld

Bölcsődei béremelés

A bölcsődei dolgozók bérfejlesztéséről döntött a kormány – jelentette be tegnap Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.

Bölcsődei béremelés
Bölcsődei béremelés
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Jövőre és 2021-ben minden szakdolgozó bére növekedni fog, átlagosan harminc százalékkal. A fizetésemelés mértéke függ a végzettségtől, a tapasztalattól és munkakörtől, jövőre legkevesebb 18 ezer, legfeljebb 73 ezer forinttal kereshetnek többet a bölcsődei dolgozók, míg egy évvel később 24 és 160 ezer forint között emelkedhet a bérük. Megemelik a bölcsődei pótlékot is, amit jövőre már a dajkák és a pedagógus munkakörben foglalkoztatott, diplomával rendelkező kisgyermeknevelők és szaktanácsadók bérébe is beépítenek. A differenciált gyógypedagógiai pótlékot ugyancsak kiterjesztik és megemelik. Ezt azok kapják, akik csoportjukban sajátos nevelési igényű gyermeket nevelnek. A bölcsődei pótlékot beszámítják majd a jubileumi jutalom alapjául szolgáló illetménybe. A kormány folyamatosan növeli a bölcsődei férőhelyek számát is, ma már 51 ezer bölcsődei férőhely van az országban – mutatott rá Novák Katalin, hozzátéve, 2022-re hetvenezer bölcsődei férőhely lesz az országban.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom