Belföld

A Puskás Aréna nyitóünnepségén éneklő gyerekeken gúnyolódik az Index újságírója

A pénteken átadott Puskás Aréna nyitóünnepségének egyik legmeghatóbb pillanata az volt, amikor négy felvidéki fiatal a pályát körbesétálva elénekelte az Ismerős Arcok Nélküled című slágerét. A jelek szerint az Index újságírójának, Miklósi Gábornak nem igazán sikerült megértenie a dal üzenetét.

A Puskás Aréna nyitóünnepségén éneklő gyerekeken gúnyolódik az Index újságírója
A négy felvidéki diák gyönyörűen énekelte az Ismerős Arcok népszerű dalát
Fotó: Ripost
Objektum doboz

Miklósi az Indexen szombaton megjelent cikkében leírja, fogalma sem volt arról, mi ez az általa érzelgősnek titulált dal, amiről aztán később a Dzsungel könyve jut eszébe:

„Aztán hirtelen nem csak a VIP-ben, de körben, az egész stadionban mindenki, de tényleg mindenki felállt, és két a pályát körbesétáló gyerekkel együtt elénekeltek egy érzelgős dalt arról, hogy mi mind egy vérből valók vagyunk. Tudtam, hogy már hallottam, de fogalmam nem volt, valójában mi az, csak a refrén vége volt ismerős a Dzsungel könyvéből, miközben azért gyanítottam, hogy a Puskás megnyitóján mégsem énekelheti 70 ezer ember a Dzsungel könyvét.”

Később azt ecseteli büszkén, hogy amikor rajta kívül gyakorlatilag mindenki felállt és úgy énekelte a dalt, ő bizony ülve maradt:

„A VIP-ből szinte kinéztek, amiért a seggemen maradtam, és tényleg nehéz volt nem felállni ekkora nyomás alatt, de én csak a Himnusznál szoktam felállni, és pont a napokban láttam egy műsort arról, hogy milyen messze elmennek az emberek, hogy alkalmazkodjanak az elvárásokhoz, így hát dafke ülve maradtam. Így lázadtam 2019 novemberében a Puskás Aréna megnyitóján.

Közben gyorsan rákerestem, hogy mit énekelnek, és kiderült, hogy az Ismerős Arcok nemzeti érzelmű rockzenekar Nélküled című gigaslágere szól”

Írása végén azért még belerúg egy szépet a Székely Himnuszba is:

„Ma is tanultam valamit, és azért egy piros pontot így is beírtam a szervezőknek, amiért nem a Székely Himnuszt választották Csaba királyfival és a sziklaként porló székelyekkel, amit egyébként valaki megmagyarázhatna végre, mert ha Péter a kőszikla, a stabil alap, amire az egyház épül, akkor a székelyek metaforikus sziklája miért porlik annyira? Amúgy semmi bajom a székelyekkel, sokasodjanak, gyarapodjanak, nem őket, csak a bugyuta, hatásvadász szövegeket nem bírom.”

Kapcsolódó írásaink

Megnyitotta kapuit a Puskás Aréna

ĀTöbb mint 65 ezer szurkoló vette birtokba a stadiont - Legendákat köszöntöttek a pályán - A lelátón Orbán Viktor miniszterelnök is ott volt - GALÉRIA