Belföld

Január 26-ára tűzték ki a győri polgármester-választást

Január 26-án vasárnap lesz Győrben az időközi polgármester-választás a helyi választási bizottság pénteki döntése szerint.

Január 26-ára tűzték ki a győri polgármester-választást
Borkai Zsolt lemondása miatt kell új polgármestert választani
Fotó: MH

A határozat indoklása tartalmazza: Borkai Zsolt polgármesteri megbízatása november 8-án lemondással megszűnt, ezért a törvény szerint 120 napon belül, azaz március 7-éig ki kell tűzni az időközi választást úgy, hogy a szavazás napja a kitűzés napját követő 70. és 90. nap közé essen.

A határozat rögzíti az időközi választással kapcsolatos egyéb határidőket. Így például polgármester jelöltet ajánlani és bejelenteni december 23-án 16 óráig lehet. A kampányidőszak december 7-től január 26-án 19 óráig tart. Azokat a választópolgárokat, akik november 20-án szerepelnek a szavazóköri névjegyzékben, december 6-ig kell értesíteni a névjegyzékbe vételről. Az átjelentkezési kérelmeknek legkésőbb január 22-én 16 óráig kell megérkezniük a helyi választási bizottsághoz.

A helyi választási bizottság határozata ellen három napon belül lehet fellebbezni.

Kapcsolódó írásaink

Megalakult a Győri Közgyűlés

ĀAz ülésen megválasztották a megyeszékhely két főállású alpolgármesterét - Borkai az ülés végén annyit mondott: köszönöm, Győr!