Belföld

Márki-Zay még több olasz szemetet szeretne

Hulladék Hódmezővásárhelyen

Márki-Zay Péter polgármester ismét megerősítette, hogy a részben önkormányzati tulajdonú FCC továbbra is tervezi olasz hulladék importját a hódmezővásárhelyi szeméttelepre – tudatta a napokban a Promenad.hu a Mindenki Magyarországa Mozgalom alapítójának Facebook-bejelentkezésére hivatkozva.

Márki-Zay még több olasz szemetet szeretne
Márki-Zay Péter
Fotó: MH

A városvezető amellett érvel, hogy az ide érkező olasz hulladék biztonságosabb is, mint a magyar szemét. Még a nyár folyamán került nyilvánosságra, hogy kétfajta, Olaszországból származó hulladék elhelyezésére van engedélye a vásárhelyi vállalkozásnak, hat–hatezer tonna mennyiségben, valamint további húszezer tonna beszállítására nyújtott be kérelmet egy potenciális külföldi partner, ám a kormányhivatal nem találta kielégítőnek az indoklást. Márki-Zay időt szakított arra is, hogy személyesen is korteskedjen a balliberális oldal mellett a jászberényi megismételt választás előtt.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom