Belföld

Látszatpolitizálást folytat csak Baranyi

Az önkormányzat dolgozói zavarodottan várják, hogy feladatot kapjanak

Nem folyik érdemi munka a ferencvárosi polgármesteri hivatalban információink szerint, és valószínűleg a jövő csütörtöki, alakuló ülésen nem lesz megállapodás a bizottságokról. Baranyi Krisztina – akinek már benyújtották a „számlát” a választáson őt támogató ellenzéki pártok – továbbra sem tűnik hatékony városvezetőnek.

Látszatpolitizálást folytat csak Baranyi
Ferencváros új polgármestere leginkább Facebook-oldalával foglalkozik, ezt egyre többen kérik számon
Fotó: MH/Purger Tamás

Teljes a káosz Ferencvárosban – írtuk meg szerdai cikkünkben, amelyben beszámoltunk arról: hiába van elvileg kényelmes többsége a IX. kerület új, ellenzéki polgármesterének, Baranyi Krisztina nem törekszik együttműködésre a balliberális képviselőkkel, úgy viselkedik, mintha egyedül nyerte volna meg a választást, az „én képviselő-testületemről” és az „én Ferencvárosomról” beszél. Bár az ellenzék soraiban komoly feszültséget okozott Baranyi személye – pontosabban személyisége, mivel sokan összeférhetetlennek tartják –, végül az összes balliberális párt beállt mögé, és „hallgatólagosan” a Jobbik is támogatta, így aztán várható volt, hogy benyújtják a számlát.

A Hvg.hu csütörtökön már arról írt, hogy ez meg is történt, „öt alpolgármesteri és csaknem negyven külső bizottsági posztra tettek erős ajánlást”, többségében a DK és az MSZP, amelyeknek viszont mindössze két-két képviselői helye van a testületben a tizenegy ellenzéki mandátumból. A két rivális baloldali párt ráadásul nemcsak önálló frakciót, hanem frakciószövetséget is készül alakítani, így a „saját jogú” helyeken túl frakciószövetségként is igényt tartanának bizottsági helyekre a portál információi szerint. Baranyi azonban a kampányban még azt hirdette, hogy meg kell szüntetni a politikai alapon „eltartottakat” az önkormányzatnál. A polgármester az LMP-s Rei­ner Rolandot és a momentumos Mátyás Ferencet szerette volna alpolgármesternek, a Momentum helyi szervezete ellenben az augusztusi előválasztáson alulmaradt Jancsó Andreát javasolja. Baranyi egyébként tanácsadójának a kerület 2010 előtti polgármesterét, Gegesy Ferencet kérte fel.

Noha a Fővárosi Közgyűlés keddi ülése után Baranyi Krisztina sértődött bejegyzést tett közzé a Facebook-on arról, hogy egyetlen bizottságban sem osztottak helyet neki az ellenzéki pártok, két nap múlva az ATV-nek már arról beszélt, nem volt csalódott, csak egy kissé meglepte a dolog.

Kitért arra is, hogy dolgozik egy rendeletmódosításon, amellyel a fővárosi parkolást reformálná meg. Eközben nagyon aktív a közösségi oldalán, folyamatosan napirenden tartja a kerületbe tervezett török iskola ügyét és Recep Tayyip Erdogan török elnök látogatása idején tiltakozásul kitűzte a kurd zászlót a polgármesteri hivatalra, profilképét pedig egy olyan Erdogan-fotóra cserélte, amelyen a török zászló félholdja ördögszarvat formáz. Posztjai alatt ugyanakkor egyre többen kérik számon, miért nem a kerület ügyeivel foglalkozik intenzívebben.

Úgy tudjuk, egyelőre valóban nem pazarol erre különösebb energiát, a polgármesteri hivatal pél­dául „áll”, nem folyik érdemi munka, a dolgozók zavarodottan várják, hogy feladatot kapjanak – megjegyzendő, Ferencváros honlapján sem végeztek átfogó karbantartást, a Tisztségviselők fül alatt tegnap még azt olvashattuk, hogy Bácskai János a polgármester.

Az alakuló ülés jövő csütörtökön lesz, de rendhagyó módon vélhe­tően nem születik megállapodás a bizottsági helyekről, ugyanis erről Baranyi Krisztinának – akit láthatóan megviseltek az elmúlt hetek – még „halvány elképzelése sincs” informátorunk szerint.

Kapcsolódó írásaink

Teljes a káosz Ferencvárosban

ĀHiába van elvileg kényelmes többsége a IX. kerület új, ellenzéki polgármesterének, Baranyi Krisztina egyáltalán nem törekszik együttműködésre a balliberális képviselőkkel

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom