Belföld

Aránytalan helyosztás

A miskolci önkormányzatnál a bizottsági helyek elosztásánál a Fidesz-KDNP 41 százalékos választási eredménye nem jelenik meg, még a harminc százalékot sem éri el a kormánypárti képviselőknek szánt bizottsági helyek aránya.

Aránytalan helyosztás
Alakszai Zoltán, a Fidesz-KDNP helyi önkormányzati képviselője
Fotó: MTI/Vajda János

Veres Pál (Függetlenek SZIVE-MSZP-Momentum-Párbeszéd-Jobbik-LMP-DK-Mindenki Magyarországa-Velünk a Város) mindenütt azt hangsúlyozza, hogy integráló polgármester akar lenni Miskolcon, ezzel szemben a bizottsági helyek elosztásánál a Fidesz-KDNP 41 százalékos választási eredménye nem jelenik meg, még a harminc százalékot sem éri el a kormánypárti képviselőknek szánt bizottsági helyek aránya – mondta lapunknak Alakszai Zoltán, a Fidesz-KDNP helyi önkormányzati képviselője, volt polgármester-jelöltje.

Megjegyezte, a pénteki alakuló ülésen valószínűleg a tiszteletdíjak emelésére vonatkozó javaslat kerül a testület elé.

Alakszai az ellenzéki vádakra reagálva leszögezte, pénzügyileg rendezett és gazdaságilag egyértelműen növekvő pályán lévő Miskolcot adtak át, miközben a Fidesz-KDNP 2010-ben 36 milliárd forint banki tartozást örökölt a korábbi baloldali városvezetéstől. Az eladósodottságot sikerült az akkori negyven százalékára csökkenteni, miközben a visszafizetés garanciáját jelentő városi adóbevételek közel a duplájukra növekedtek.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom