Belföld

Ünnepel az Auróra, Pikó András közölte, szabad világ jön

A VIII. kerület vezetője szerint a szórakozóhely Józsefváros nagy értéke

A józsefvárosi önkormányzati választás egyik nagy nyertese kétségkívül az Auróra romkocsma (vagy közösségi tér, ahogyan az elmúlt években szerette nevezni magát).

Ünnepel az Auróra, Pikó András közölte, szabad világ jön
Pikó saját bevallása szerint rendszeres vendég az Aurórában, amelynek tavaly a környék nyugalma érdekében visszavonták az éjszakai nyitvatartási engedélyét
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

Az összellenzéki induló, a Klubrádió volt riportere, Pikó András már a választás éjszakáján kijelentette: „Véget fogok vetni az Auróra vegzálásának, egy szabad világ jön.” Ha valakinek problémája van, azt meg fogjuk beszélni, de az Auróra marad – szögezte le Pikó, aki szerint a szórakozóhely Józsefvárosnak egy nagy értéke. „Ismerem a helyet, járok oda” – jegyezte meg az újdonsült polgármester.

A múlt héten a kerületi portálnak már diplomatikusabban fogalmazott, mondván, a szándék az, hogy az Auróra körüli hangulatot csitítsák. Sokkal érzékenyebbnek kellene lenniük a hozzájuk érkező, úgy látszik, hozzájuk nem eljutó kritikákkal kapcsolatban. Úgy fogalmazott, jó lenne, ha jönnének tőlük gesztusok, erre pedig példaként hozta fel a hangszigetelés vagy a cigarettafüst problémáját, ami zavarja a szomszéd házak lakóit. A lakóknak lát­niuk kell, hogy az Auróra részéről van szándék a viszony normalizálására – magyarázta a polgármester, aki egyébként beszélt arról is, nem tetszik neki a kertvárosias rendpártiság, szeretne több életet plántálni a Józsefvárosba.

Sára Botond, a korábbi fideszes kerületvezető éveken át mindent megtett a környék nyugalma érdekében, tavaly szeptemberben jegyzői határozat vonta vissza az Auróra éjszakai nyitvatartási engedélyét, ám az aurórások fellebbeztek. Idén júliusban végül a Kúria elutasította a szórakozóhely éjszakai nyitvatartásának tilalma ellen benyújtott felülvizsgálati kérelmet.

Kapcsolódó írásaink

Teljes a káosz Ferencvárosban

ĀHiába van elvileg kényelmes többsége a IX. kerület új, ellenzéki polgármesterének, Baranyi Krisztina egyáltalán nem törekszik együttműködésre a balliberális képviselőkkel

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom