Belföld

Újabb botrányos parkolási ügylet düböröghet Zuglóban

Zugló frissen megválasztott polgármestere, Horváth Csaba javaslatára a XIV. kerületben nyélbe üthetnek egy újabb négy évre szóló parkolási üzletet Kupper András cégével, akinek a nevéhez fűződik a hírhedt Centrum parkolási birodalom is, és akit egy zuglói ügy kapcsán már elítélt a bíróság nyolcvanezer rendbeli csalás miatt.

Újabb botrányos parkolási ügylet düböröghet Zuglóban
Zugló a bíróság által nyolcvanezer rendbeli parkolási csalásért elítélt Kupper Andrással és cégével tervez újabb ügyletet
Fotó: zuglo.hu

A kezdetektől fogva a budapesti parkolás legnagyobb ászának számító, majd több tízezer rendbeli parkolási csalásért elítélt Kupper András és cége korábban engedély nélkül szedett parkolási díjat az Állatkerti úton, Zugló pedig most tőlük venne több tucat parkolóautomatát - írja a 444.

A XIV. kerületi testület november 7-én szentesítheti az újabb parkolási ügyletet, ami 76 darab új parkolóóráról, azok telepítéséről és karbantartásáról szól, melyeknek darabja több, mint 2 millió forintba kerül, és amiket Kupper cége a C-Ware Kft. szállít, telepít és helyez üzembe, majd darabját havi 40 ezer forintért négy éven át karbantart.

Más cég el sem indulhatott a közbeszerzésen.

Kupperék már 2017-ben 207 automatát telepítettek a kerületbe, melyeknek a havi üzemeltetése jelenleg darabonként, nettó 69 ezer forintba kerül. A most beszerzendő automaták karbantartási díja azonban havonta már csak 40 ezer forint lesz, tehát Kupperék valamilyen oknál fogva több mint 40%-al levitték az árat. Eszerint a C-Ware Kft. 207 darab automatát majd harmincezer forinttal drágábban üzemeltet majd, mint az újonnan telepíni kívánt 76 ugyanolyat.

Ezt az előterjesztésben azzal magyarázza a szocialista Horváth Csaba és testülete, hogy az új automaták körül az alábbi feladatokat nem kell elvégezniük Kupperéknek.

„A nettó üzemeltetési díj 40 000 HUF/hó/automata, ami kevesebb a két évvel ezelőtt ajánlott karbantartási díjnál. Ennek az az oka, hogy az ellátandó feladatok közül kivételre került minden olyan feladat, amit nem kizárólag csak a parkoló automaták szállítója tud elvégezni.  (pl. parkolóhelyek felfestése, és a szerződés időtartama alatt szükség szerinti újrafestése, forgalomtechnikához tartozó közlekedési táblák biztosítása, kihelyezése, szükség szerinti folyamatos pótlása, parkolóhelyek takarítása, automaták környezetének téli síkosság mentesítése).”

A festékcsíkok és a táblák kihelyezése parkolóautomatánként havi 29 ezer forintjába került a zuglóiaknak. Várnai László a CivilZugló Egyesület képviselője ezzel kapcsolatban már korábban felvetette, hogy ha már automatákat vesznek a Centrum birodalom egyik utódcégétől, akkor legalább egységesítsék a karbantartási költségeket, és minden automatára csak az alacsonyabb díjat fizessék, ez azonban süket fülekre talált.

Korábban Karácsony Gergely polgármestersége idején dőlt el, hogy Zuglóban kibővítik a fizetős övezetet, ami bravúros módon napi egymillió forintos veszteséget termelő rendszer lett. Már 2019 tavaszán, amikor az önkormányzati kampány javában zajlott, a zuglói testület elé került a beruházás ügye, de akkor áttolták a döntést a választások utánra. Ugyan december 31-ig lenne idő az üzlet átgondolásra, Horváth Csaba már most csütörtökön lezárná a közbeszerzést.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom