Belföld

Támadják az újpesti önkormányzat dolgozóit

Egy volt munkatárs arról beszélt, többen becsmérelték lépése miatt, egyebek mellett a patkány jelzőt is megkapta

Az újpesti Polgármesteri Hivatal több, a választás óta felmondott munkatársa is kifejezte elkeseredettségét az elmúlt napokban a közösségi médiában az őket ért támadások miatt.

Támadják az újpesti önkormányzat dolgozóit
Fotó: MH

A távozókat – akiknek bejegyzéseit Wintermantel Zsolt volt fideszes polgármester is megosztotta – többen is becsmérelték lépésük miatt, az egyik volt munkatárs szerint többek között a patkány jelzőt is megkapták. Közöttük van az alpolgármesteri titkárság két volt dolgozója is. Egyikük a döntése hátteréről kifejtette, hogy semmilyen szinten nem tudott azonosulni az ellenzék kampánytevékenységével. „Mint anno Újpestért dolgozó, nem tudom magamtól eltávolítani, hiszen egy önkormányzatnál csapatban dolgozunk, és amikor nettó hazugságokat és megtévesztéseket olvasok – megtévesztési, lázítási szándékkal –, azt igenis felháborítónak, a munkám földbe tiprásának, semmibevételének tartom” – írta.

Másikuk is azt írja, hogy nem tud azonosulni és együtt dolgozni olyan vezetőkkel, „akik a gyűlöletet és agressziót vetik be – vagy legalábbis a nevüket adják hozzá – mint eszközt a hatalom megszerzéséért. Nem kívánok részt venni egy olyan városvezetési folyamatban, amelynek az adja a fundamentumát, hogy a leköszönő polgármester és csapata tönkretették a kerületet.” Az őket ért támadásokra reagálva hangsúlyozza: 2019-ben megbillogozni olyan köztisztviselőket, akik egy város szolgálatában álltak, felháborító, megbotránkoztató és elkeserítő is egyben. A volt polgármester egy távozó főosztályvezető levelét is közzétette, ő úgy indokolt: „Lassan tizenöt éve, a határon túli magyarok esetleges magyar állampolgárságával kapcsolatos népszavazáskor hoztam egy döntést: nem szolgálok olyan szervezeteket, amelyeknek annak idején – számos sorstársammal együtt – nem kellettem.”

Kapcsolódó írásaink

Teljes a káosz Ferencvárosban

ĀHiába van elvileg kényelmes többsége a IX. kerület új, ellenzéki polgármesterének, Baranyi Krisztina egyáltalán nem törekszik együttműködésre a balliberális képviselőkkel

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom