Belföld

Félmilliárd forintnyi közpénzzel máig nem tud elszámolni a Momentum

Megnőtt Fekete-Győrék étvágya

Érdemi válaszok helyett továbbra is vádaskodással reagál a Momentum a NAV eljárására, Fekete-Győr András elnök (képünkön) a párt székhelyén tartott múlt heti házkutatás kapcsán a Népszavának „nyomasztásról és tesztelésről” beszélt.

Félmilliárd forintnyi közpénzzel máig nem tud elszámolni a Momentum
Fekete-Győr András
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Megírtuk, az Állami Számvevőszék még tavaly, a 2018-as országgyűlési választás idején szerzett kampánytámogatások vizsgálata során kimutatta: az ellenzéki párt ötszázmillió forintnyi állami forrás törvényes felhasználását nem tudta igazolni. Ezért tettek feljelentést, az adóhatóság pedig költségvetési csalás megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást. Közben a momentumosok saját szövetségeseikkel szemben is egye kritikusabbak, noha az önkormányzati választások előtt hangos szószólói voltak az ellenzéki összefogásnak. Ehhez az azóta történtek tükrében akár anyagi érdekük is fűződhetett, legalábbis erre utalnak a sorra megszavazott fizetésemelések és pozícióosztások. Pesterzsébeten azonban már borult is az összefogás, de több kerületben, például Újpesten is veszélyben van a „demokráciaféltők” szövetsége, itt az újdonsült polgármester rég nem látott tisztogatásba kezdett. Mindaz, ami most Soproni Tamásék körül zajlik, kísértetiesen hasonlít a néhai SZDSZ és a szocialisták viszonyára. Fekete-Győr egyébként a Népszavának arra panaszkodott, hogy valós támogatottságukhoz képest még mindig alulreprezentáltak a képviselő-testületekben, majd felvetette, sok mindenben egyetértenek a párbeszédesekkel vagy az LMP-sekkel, „akkor miért vagyunk különböző pártokban”? De a Momentum szemet vetett az MSZP-t elhagyó Botka László szegedi polgármesterre, továbbá az LMP-t eláruló Szél Bernadettre és Hadházy Ákosra is.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom