Belföld

Felfüggesztették a Gyurcsány-párti Varju László mentelmi jogát

Az Országgyűlés 138 igen szavazattal, 47 elutasító voks mellett felfüggesztette Varju László, a Demokratikus Koalíció képviselőjének mentelmi jogát.

Felfüggesztették a Gyurcsány-párti Varju László mentelmi jogát
Varju László, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Hargitai János, a mentelmi bizottság elnöke közölte: a legfőbb ügyész garázdaság és súlyos testi sértés bűntettének ügyében indítványozta a mentelmi jog felfüggesztését. Varju László 2018 decemberében több képviselővel együtt bement az MTVA székházába, ahol dulakodásba keveredett a biztonságiakkal. Egy őr ennek során megsérült.

A Ház 138 igen szavazattal támogatta a felfüggesztést. A szavazás érdekessége az volt, hogy Gyurcsány Ferenc nem jelent meg az ülésteremben, így nem állt ki képviselője mellett, mivel nem szavazott.

Az Országgyűlés korábban egy másik ügyben már felfüggesztette Varju László mentelmi jogát. A legfőbb ügyész ezt a lépést azért indítványozta, mert az ügyészség gyanúja szerint a Demokratikus Koalíció politikusa a 2018-as országgyűlési választás előtt anyagi juttatást ígért egy függetlenként induló jelöltnek azért, hogy visszalépjen a javára.

Kapcsolódó írásaink