Belföld

Tarlós István miniszterelnöki megbízottként segíti a kormány munkáját

Orbán Viktor miniszterelnök országos közlekedési és közszolgáltatási infrastruktúra fejlesztéséért felelős miniszterelnöki megbízottá nevezte ki  Tarlós Istvánt - tudatta Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke csütörtökön.

Tarlós István miniszterelnöki megbízottként segíti a kormány munkáját
Tarlós István új megbízást kap
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Budapest volt főpolgármestere Magyarország legtapasztaltabb és legsikeresebb önkormányzati szakembere, akinek tudására és javaslataira a miniszterelnök és a kormány is igényt tart - áll a közleményben.

Ughy Attilának adta ki az FVB Tarlós István mandátumát

 Ughy Attilának adta ki a Tarlós István (Fidesz-KDNP) lemondása miatt megüresedett fővárosi közgyűlési képviselői mandátumot a Fővárosi Választási Bizottság. 

Tarlós István volt főpolgármester a Fidesz-KDNP kompenzációs listájáról szerzett mandátumot a Fővárosi Közgyűlésben, azonban október 28-i hatállyal lemondott mandátumáról. A jelölőszervezetek azt kérték az FVB-től, hogy a mandátumot a lista 15. helyén szereplő Ughy Attilának adja ki. Mivel a bejelentés megfelelt a jogszabályi feltételeknek, az FVB szerdán kiadta a mandátumot a volt XVIII. kerületi polgármesternek. 

A Fidesz-KDNP kompenzációs listáján Wintermantel Zsolt volt újpesti polgármester is mandátumot szerzett, de ő is lemondott október 28-i hatállyal. A Fidesz-KDNP azt kérte az FVB-től, hogy a megüresedett mandátumot a lista 19. helyén szereplő Pintér Gábornak - aki a XV. kerületi polgármesteri posztért indult - adja ki. Az FVB szerdán egyhangú döntéssel kiadta a képviselő mandátumát.

Kapcsolódó írásaink