Belföld

Eltűnt a pénz a Momentumnál

Az Állami Számvevőszék a tavalyi országgyűlési választás kampánypénzeinek ellenőrzése során megállapította, hogy a Momentum Mozgalom mintegy 500 millió forint költségvetési támogatás törvényes felhasználását nem igazolta.

Eltűnt a pénz a Momentumnál
Félmilliárd forinttal nem tudnak elszámolni a Momentumnál
Fotó: MH/Papajcsik Péter

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Közép-magyarországi Bűnügyi Igazgatóságának Vizsgálati Osztályának nyomozói házkutatást tartottak a Momentum budapesti, Múzeum körúti székhelyén; a NAV ugyanis a több százmillió forintos költségvetési csalás megalapozott gyanúja miatt nyomoz.

A nyomozást tényét a NAV a sajtónak is megerősítette, így tehát megállapítható, hogy az az 500 millió forint valóban eltűnt a Momentumnál, a párt nem tud elszámolni az összeggel.

Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja szerdán az Indexnek nyilatkozva elmondta: a NAV nyomozói 1,5-2 órát tartózkodtak a párt székházában, a jelenlévőket mind igazoltatták, valamint az ellenzéki párt országgyűlési kampányköltéseinek elszámolását keresték, amelyet végül a Momentum könyvelőjétől vittek el pendrive-on – az ő irodájában szintén közel két órát voltak a nyomozók. Hajnal hozzátette: nyolc napjuk van panaszt tenni, jelenleg vizsgálják, hogy mennyire volt törvényes a NAV eljárása.

Az ÁSZ még januárban készített egy videót, amelyben elmagyarázták, mit kell tudni a Momentum ügyében.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom