Belföld

„Az ellenzék védi a védhetetlent Hadházy ügyében”

Az ellenzék védi a védhetetlent Hadházy Ákos független képviselő ügyében, aki semmibe vette az Országgyűlés tekintélyét és minden szabályt megszegett a parlamentben - jelentette ki a KDNP frakcióvezető-helyettese csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.

„Az ellenzék védi a védhetetlent Hadházy ügyében”
Hadházy Ákos, országgyűlési képviselő
Fotó: MH

Vejkey Imre, aki a kormánypártok nevében nyilatkozott az Országgyűlés Házbizottságának ülését követően, úgy vélekedett: az ellenzék abból indul ki, hogy egy képviselő csupán jogokkal rendelkezik, kötelezettségekkel nem. Az ellenzék Hadházy Ákos mellé állt és egyfajta „pszichológiai bűnsegédletet” valósít meg - értékelt.

A politikus a miniszterelnök beszéde alatt és után táblákat felmutató Hadházy Ákost egy olyan autóvezetőhöz hasonlította, aki 50 helyett 150-nel száguld a városban és 180-nal hajt át a piros jelzésen.

Megfogalmazása szerint, bízott abban, hogy létezik egy, a Ház tiszteletén alapuló konszenzus a kormánypártok és az ellenzék között. Ám miközben az ellenzék láthatóan nem, a Fidesz-KDNP továbbra is kitart ezen minimum mellett - közölte a politikus.

Egyben visszautasította, hogy a kormánypárti képviselők „csoportos garázdaságot” követtek volna el. Megjegyezte: a házelnök 50 ezer forintos bírságot szabott ki azokkal a fideszes képviselőkkel szemben is, akik megpróbálták helyreállítani a rendet.
 

Kapcsolódó írásaink

Jogellenes aláírásgyűjtés

ĀHadházy Ákos nem tájékoztatta megfelelően az érintetteket az adatkezelés jogalapjáról és céljáról, az ívek online feltöltése során is megsértette az előírásokat

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom