Belföld

Fidesz: Elképesztő az ellenzék képmutatása Putyin látogatása kapcsán

 A Fidesz elképesztőnek nevezte az ellenzék képmutatását Vlagyimir Putyin orosz elnök magyarországi látogatásával kapcsolatban.

Fidesz: Elképesztő az ellenzék képmutatása Putyin látogatása kapcsán
A Fidesz közleményében kiemelte: Oroszország kulcsfontosságú a magyar lakosság gázellátása és a magyar vállalkozások exportlehetősége szempontjából, az orosz elnök csak idén már „fél Európa vezetőivel találkozott
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

A nagyobbik kormánypárt az ellenzéki nyilatkozatokra reagálva szerdai közleményében azt írta: azok a szocialisták emlegetnek orosz befolyást, akik „fél évszázadon át voltak a szovjet diktatúra helytartói és a kommunista párt jogutódjai”. Az a Gyurcsány Ferenc „putyinozik”, aki kormányfőként a villájába hívta, „folyton barátjának nevezte és ölelgette az orosz elnököt”.

Úgy fogalmaztak: „Azok molinózgatnak és emlegetnek Európát, akik Európa tönkretételén, bevándorlókontinenssé tételén dolgoznak.”

A Fidesz felhívta a figyelmet arra, hogy Oroszország kulcsfontosságú a magyar lakosság gázellátása és a magyar vállalkozások exportlehetősége szempontjából. Az orosz elnök csak idén már „fél Európa vezetőivel találkozott” - tették hozzá.

Vlagyimir Putyin budapesti látogatása alkalmából Szakács László MSZP-elnökhelyettes szerdán a fővárosban, egy más témában tartott sajtótájékoztatón azt mondta, Magyarországnak érdeke, hogy minden nagyhatalommal kiegyensúlyozott kapcsolata legyen, de Oroszországgal ez a kapcsolat inkább alárendelt.

A Magyar Liberális Párt közleményben tudatta: Orbán Viktornak Ukrajna területi integritásáról, az orosz Nemzetközi Beruházási Bank budapesti fiókjának nemzetbiztonsági kockázatairól, az orosz ellenzéki politikusok bebörtönzéséről, az oroszországi civil szervezetek „vegzálásáról” és az Oroszországban élő melegek jogairól is tárgyalnia kellene Vlagyimir Putyinnal. Álláspontjuk szerint az említett ügyek mellett „egy európai kormány vezetője nem mehet el szó nélkül”.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom