Belföld

Horváth Csaba saját javaslatát vonta vissza

Az új képviselő-testület október 28-i alakuló ülésére benyújtott előterjesztése szerint rögtön azzal szeretné kezdeni, hogy szinte bármiben egyedül dönthessen, illetve ne kelljen a képviselőtestület hozzájárulása többszázmillió forintos ügyekhez.

Horváth Csaba saját javaslatát vonta vissza
Horváth Csaba
Fotó: MH

A transzparenciát hirdető ellenzék számára kellemetlen történet ismét megmutatta, hogy  komoly ellentétek van pártjaik között, a választás után zavarok ütötték fel a fejüket. A XIV. kerületi eset egyúttal azt is megmutatta, hogyan viselkedik az ellenzék, ha hatalomra kerül: abban a pillanatban, ahogy lehetősége adódott, Horváth Csaba megpróbálta rátenni a kerületi pénzekre a kezét - írja az Origo. 

Mint ismert, Karácsony Gergely polgármestersége alatt kiterjedt szocialista maffiahálózat jött létre, amelynek elsődleges célja a kerületi pénzek feletti diszponálás volt. Erről maga a politikus beszélt a kampányban kiszivárgott hangfelvételen, hozzátéve, hogy Horváth Csaba azért jobb választás, mint egy civil szférából érkező pedagógus, mert ő legalább tudja, miért jár börtön, és miért nem. Karácsony egyébként arról is beszámolt a felvételen, hogy őt és családját többször is megfenyegette Tóth Csaba, MSZP-s képviselő, akit egyébként a zuglói szocialista háló egyik legfontosabb szereplőjeként tartanak számon. 

Hétfőn egy másik zavarba ejtő ügye is nyilvánosságra került Horváthnak. Vasárnap arról beszélt az Indexnek, hogy a zuglói önkormányzat eddig sem és ezután sem akar ingatlanokat értékesíteni. Ehhez képest éppen a hétfői Népszavában jelentek meg a zuglói önkormányzat ingatlanhirdetései.

Kapcsolódó írásaink