Belföld

A pesterzsébeti DK és MSZP első dolga az volt, hogy megemelték a saját fizetésüket

Pesterzsébeten a baloldali többségű képviselő-testület első intézkedéseként húsz százalékkal megemelte az önkormányzati képviselők bérét. Emellett a kerületben máris felbomlott az ellenzéki érdekszövetség. Az összefogásból kihátráló Momentum Mozgalom városházi pozíciókhoz segítette a helyére álló Jobbikot.

A pesterzsébeti DK és MSZP első dolga az volt, hogy megemelték a saját fizetésüket
Alig vette át a hatalmat az ellenzék a pesterzsébeti városházán, máris fizetésemelést szavaztak meg maguknak
Fotó: MH

A pesterzsébeti képviselő-testület baloldali többsége a múlt csütörtöki alakuló ülésén első intézkedésként húszszázalékos fizetésemelést szavazott meg magának, ezzel a képviselők bruttó bére 411 ezer forintra nőtt – értesült a Magyar Nemzet.

A Fidesz–KDNP képviselői elhatárolódtak az ellenzékiek által hozott döntéstől, és hangsúlyozták, hogy az eredetileg 5, 10, illetve 15 százalékos emelésekről készített javaslatokat módosította felfelé a baloldal.

Az újság úgy értesült, hogy az MSZP és a DK az LMP, a Párbeszéd, illetve a Jobbik képviselőinek segítségével tudta megvalósítani a béremelést.

A támogatásért cserébe a Párbeszéd négy, az LMP három, a Jobbik két külsős bizottsági helyet kapott, emellett a Jobbiknak még egy tanácsnoki pozíció is jutott, mindez már csak azért is érdekes, mert ezeknek a pártoknak mindössze egy-egy önkormányzati képviselőjük van.

Szintén az alakuló üléshez kapcsolódó történés, hogy az ellenzéki együttműködés mindössze 11 nappal a választások után felbomlott. A Momentum Mozgalom október 24-én bejelentette, hogy kilép a szövetségből, amivel további pozíciókhoz segítették a Jobbikot.

„Azt tapasztaltuk, hogy a partneri viszony a választásokat követően megbomlott. Az MSZP és a DK hatalomgyakorlási stílusát a Momentum Mozgalom nem tudja magáévá tenni, így az önkormányzat közös irányításának nem láttuk érdemi lehetőségét, a felkínált bizottsági elnöki tisztségeket nem vállaltuk el” – írta a Momentum helyi szervezetének Facebook-oldalán Somodi Klára és Szőnyi Attila önkormányzati képviselő.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom