Belföld

Fidesz: 1956 a szabadságszerető magyar nép lázadása volt

1956 a szabadságszerető magyar nép lázadása volt az internacionalista baloldal diktatúrája ellen - szögezte le a nemzeti ünnep kapcsán kiadott közleményében szerdán a Fidesz.

Fidesz: 1956 a szabadságszerető magyar nép lázadása volt
1956. október 23. forradalom, Budapest
Fotó: cultura.hu

A kommünikében a párt emlékeztet: nem volt olyan rég, hogy az internacionalista baloldal diktatúrát épített itt, Európa közepén. „1956 a szabadságszerető magyar nép lázadása volt az internacionalista baloldal diktatúrája ellen” - emelte ki a Fidesz.

A nagyobbik kormánypárt szerint az 1956-os forradalom arról szólt, hogy a magyar nép végre maga akart dönteni saját hazájáról, Magyarországról. „Békés, vér nélküli forradalomban emelte fel szavát, hogy végre ne mások döntsenek helyettünk, és Magyarország  szabad, független, demokratikus ország legyen” - emelte ki a Fidesz, hozzátéve, hogy „ötvenhat hősei  egy olyan szabad hazáért harcoltak és áldozták az életüket,  amely szuverén, amelyet nem mások irányítanak,  amely maga dönt sorsáról, a gazdaságáról, amelyet nem bábok vezetnek, amelynek senki nem diktálhatja, hogyan és kivel  éljenek a magyarok, amelytől senki nem veheti el a kultúráját és a nemzeti szuverenitását”.

„A magyar mindörökre szabadságszerető nép, amely soha többé nem felejti az internacionalista baloldal diktarúját és azt sem, hogy a diktatúra úgy érkezett, hogy bábokat nevezett ki és »felszabadításnak« hirdette magát” - mutatott rá a Fidesz.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom