Belföld

Orbán Viktor a Borkai-ügyről: Ez egy beteg dolog

A kormány és Budapest vezetése közötti fejlődési szerződésről, a kiszivárgott kispesti felvételről, az olimpiai járadék visszavonhatóvá tételéről érdeklődtek képviselők az azonnali kérdések órájában hétfőn az országgyűlésben. A miniszterelnök a Borkai-üggyel kapcsolatos kérdésre válaszolva azt mondta, beteg dolognak tartja, hogyha valaki saját maga készít vagy a jelenlévőkkel készíttet felvételt a saját maga szexuális életéről. Azt mondta: világossá tettük, hogy útjaink elválnak.

Orbán Viktor a Borkai-ügyről: Ez egy beteg dolog
Hétfőn kezdődött meg az Országgyűlés őszi ülésszaka
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Steinmetz Ádám, a Jobbik képviselője arról kérdezte a kormányfőt, hogy Borkai Zsolt méltó-e az olimpiai bajnokoknak járó életjáradékra. Orbán Viktor válaszában közölte, hogy a Fidesz és Borkai Zsolt útjai elváltak egymástól, az olimpikonokra vonatkozó döntést pedig a Magyar Olimpiai Bizottságnak kell meghozni. A kormányfő azt is közölte, hogy nagy valószínűséggel támogatni fogják azt a javaslatot, amit ebben az ügyben a MOB a kormány elé terjeszt majd az életjáradékok ügyében.

Orbán Viktor azt is mondta, hogy beteg dolognak tartja, ha valaki saját maga készít, vagy készíttett felvételt a saját maga szexuális életéről: „Ez egy beteg dolog”.

Kapcsolódó írásaink