Belföld

Gyurcsány mentegetni próbálta az őszödi beszédét

Alázattal és tisztességgel lehet ezt a hazát szolgálni - hangsúlyozta napirend előtti felszólalásában Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) frakcióvezetője hétfőn, aki céljának azt nevezte, hogy a rendszerváltozás után kialakult, „zavaros és korrupt közéletet megtisztítsuk”.

Gyurcsány mentegetni próbálta az őszödi beszédét
Vívódó embernek nevezte válaszában Gyurcsány Ferencet Dömötör Csaba
Fotó: MH

Hajlandó vagyok szembefordulni a sajátjaim egy részével is, mert értem, hogy a haza szolgálata nem történhet meg, ha nem becsületesen teszik - jelentette ki, hozzátéve, „ennek a hazának szüksége van egy becsületes vezetésre” - próbálta mentegetni kínosan, hogy őszödi beszédében ő már annak idején jól leleplezte saját magukat.

A Fideszre utalva kijelentette, „maguk már mindenek voltak ebben az országban, nincs olyan politikai pont, amit önök meg ne próbáltak volna elfoglalni, mert harminc ezüstért nem csak a krisztusi hagyományokat, hanem a saját édesanyjukat is eladták volna”.

Házhoz jött érte Gyurcsány

Vívódó embernek nevezte válaszában Gyurcsány Ferencet Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki kabinetiroda parlamenti államtitkára, aki szerint az ellenzéki politikus az őszödi beszéd emlékével és saját lelkiismeretével küszködik.

„Oka van annak, hogy továbbra sem fogadunk el kioktatást azoktól, akik végighazudtak éveket, trükkök százait vetették be (.) és akik választásokat nyerve épp az ellenkezőjét csinálták annak, amit a magyaroknak mondtak” - fogalmazott.

Gyurcsány Ferenc minden idők legkorruptabb magyar kormányának feje volt - mondta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője.

A fideszes politikus a kormányfő napirend előtti felszólalása után, reagálva az ellenzéki frakciók hozzászólására is, arra szólította fel a DK elnökét, hogy szálljon le a magas lóról. Mint mondta, sem a szemkilövetéseket, sem a lovas rohamot soha nem fogják neki elfelejteni. Minden idők legkorruptabb magyar kormányának volt a feje és minden idők legnagyobb korrupciós ügye is ekkor történt, a négyes metró kapcsán - szögezte le. 

Orbán Viktor is kijelentette: a DK-tól nem fogadnak el erkölcsi kioktatást.

Kapcsolódó írásaink