Belföld

A gyermekek internetes kiszolgáltatottsága ellen jött létre együttműködés

Közösen lép fel a gyermekek internetes kiszolgáltatottsága ellen a Belügyminisztérium, az Országos Rendőr-főkapitányság és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat.

A gyermekek internetes kiszolgáltatottsága ellen jött létre együttműködés
A gyermekek internetes kiszolgáltatottsága ellen jött létre együttműködés
Fotó: MH

Az erről szóló együttműködési megállapodást Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, Balogh János országos rendőrfőkapitány és Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) elnöke írta alá kedden Budapesten.

Az eseményen jelen volt mások mellett Kövér László, az Országgyűlés elnöke, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesületének elnöke.

Edvi Péter, az NGYSZ elnöke beszédében azt hangsúlyozta, a kibertér része lett a mindennapos életnek, amiben nagyon sok veszély leselkedik. Együtt többet tudunk tenni ezek elhárításáért - méltatta az együttműködési megállapodást.

Balogh János országos rendőrfőkapitány azt mondta: a kibertér veszélyessége egyre növekszik, de Magyarország felkészült a kiberbűnözés aktuális kihívásainak kezelésére.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom