Belföld

Orbán Viktor a Zeneakadémián mond beszédet a nemzeti ünnep alkalmából

Orbán Viktor miniszterelnök október 23-án a Zeneakadémián mond beszédet. 

Orbán Viktor a Zeneakadémián mond beszédet a nemzeti ünnep alkalmából
Orbán Viktor kormányfő
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A kormányfő a hivatalos programban szereplő tájékoztatás szerint kora este tartja beszédét az 1956-os forradalom és szabadságharc alkalmából a Zeneakadémián, tudatta az origo.hu.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, az 1956-os forradalom megünneplése már október 22-én, kedden megkezdődik az 1956-os műegyetemi emlékműnél tartandó koszorúzással, ahol Boross Péter volt miniszterelnök mond beszédet. A Műegyetemen 15 órakor kezdődő rendezvényen Palkovics László innovációs és technológiai miniszter mond beszédet.

Majd megtartják a hagyományos korhű fáklyás emlékmenetet a Bem szoborig, ahol Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára mond beszédet.

Este Csík János és az Esszencia ad koncertet, amely alatt és azt követően fényfestés lesz látható a környező épületeken.

Október 23-án, szerdán reggel 9-kor az ünnepélyes zászlófelvonással kezdődnek a programok a Kossuth Lajos téren.

Egész nap ingyenesen megtekinthető lesz a Szent Korona az Országházban. Emellett a Kossuth téren családi programokkal várják az ünneplőket.

Este 7 órakor a Millenárison megtartják a már hagyományos Szabadságkoncertet, a Zeneakadémián pedig díszhangversennyel zárják az ünnepi rendezvényeket.

Az Országgyűlés 1991-ben nyilvánította hivatalos nemzeti ünneppé október 23-át, amit a 2012-es alaptörvény is megerősített.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom