Belföld

Nem számított a bűn

Több megválasztott polgármester ellen is eljárás folyik

Az önkormányzati választásokon több olyan politikus is elindult, akik ellen folyamatban lévő bírósági ügyek zajlanak. Kosztics József a Baranya megyei Siklósnagyfalu polgármesteri székéért indult október 13-án, és bár fölényesen megnyerte a választást, a független politikust sikkasztásért első fokon már korábban elítélte a bíróság.

Nem számított a bűn
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A hat kilométerrel arrébb fekvő Alsószentmártonban az a függetlenként induló Budai László lett a község első embere, akit hűtlen kezelés miatt idén júniusban, első fokon felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek. Budai fellebbezett a döntés ellen, ezért indulhatott vasárnap. Alsószentmárton polgármestere egyébként egy másik bírósági ügyben is érintett: a vádirat szerint társaival együtt egy üzleti vita miatt megverte Drávapiski első emberét, Mali Zoltánt, akit mentőhelikopter szállított el a garázdaság helyszínéről. A Pest megyei Gyömrőn pedig az a Gyenes Levente lett 67 százalékos többséggel a polgármester, akit 2016-ban az illetékes bíróság jogerősen elítélt gazdasági visszaélései miatt, azonban október 13-án már „tiszta lappal” indulhatott. Gyenes lemondása, majd méltatlan újraindulása miatt az előző ciklusban két időközi választást is ki kellett írni a településen.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom