Belföld

Elsöprő kormánypárti győzelem Makón

Kétharmados többség

Ismét a Fidesz–KDNP jelöltje, Farkas Éva Erzsébet (képünkön) lett Makó polgármestere. Az eddigi városvezető a szavaztok 67,35 százalékát kapta (6128 voks), ami kirívóan magas arány.

Elsöprő kormánypárti győzelem Makón
Farkas Éva Erzsébet
Fotó: MH

A második helyen végző Mucsi Tamás (Velnök Közéleti, Kulturális és Polgári Egyesület) 27,78 százalékot kapott. Harmadik Dorogi György (Mi Hazánk) lett, akire a választók 4,87 százaléka szavazott. A polgármester pozíciója jelentősen megerősödött, 2014-ben ugyanis mindössze 2,11 százalékkal verte a DK, az MSZP és a PSZM közös jelöltjét, Buzás Pétert. Makón az egyéni választókörzetek közül nyolcból hetet szintén a Fidesz–KDNP jelöltjei nyertek, egy induló szerzett egyéni mandátumot a Velnök képviseletében. Ezzel a kormánypártoknak – hasonlóanaz eddigiekhez – kétharmados többsége van a városi képviselő-testületben.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom