Belföld

Orbán: Magyarország legerősebb pártja továbbra is a Fidesz-KDNP

Gratulált mindenkinek, aki a vasárnapi választáson valamilyen tisztséget nyert Orbán Viktor kormányfő a Fidesz-KDNP budapesti eredményváróján vasárnap este, a Bálna kulturális központban.

Orbán: Magyarország legerősebb pártja továbbra is a Fidesz-KDNP
Orbán Viktor és Tarlós István
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Nehéz választási kampány volt, egy nagy és nyílt politikai csata, ahogyan annak egy pártok közötti versenyre épülő demokráciában lennie kell - mondta a kormányfő.

Orbán Viktor köszönetet mondtott Tarlós Istvánnak
Orbán Viktor köszönetet mondtott Tarlós Istvánnak
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A miniszterelnök köszönetet mondott minden magyar választópolgárnak, aki elment és leadta a szavazatait. Gratulált mindenkinek, aki nyert: a polgármestereknek és a megválasztott képviselőtestületi tagoknak, továbbá külön gratulált a Fidesz-KDNP színeiben mandátumot nyert polgármestereknek, akik „közül nagyon sokan hosszú évek kemény munkájával érdemelték ki ezt a bizalmat”.

A listás szavazatokat tekintve az 50 százalék feletti eredményt most is tudta hozni a Fidesz-KDNP szövetsége - emelte ki Orbán, aki köszönetet mondott Tarlós Istvánnak az elmúlt kilenc évben végzett főpolgármesteri munkájáért. Budapest elvesztett egy főpolgármestert, én viszont nyertem egy kiváló tanácsadót - emelte ki Orbán Viktor. 

A miniszterelnök szerint Tarlós István volt az, aki kirángatta ki a fővárost a csődhelyzetből és neki köszönhető, hogy ilyen szép fővárosunk van, amely biztos lábakon áll és amelyre mind büszkék lehetünk - fogalmazott.

Sajtótájékoztató a Bálna színpadán
Sajtótájékoztató a Bálna színpadán
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Hangsúlyozta: az elmúlt kilenc évben eddig szokás volt, hogy a kormánytöbbséget adó politikai erő adta Budapest vezetését is, de ezúttal a fővárosiak úgy döntöttek, hogy most „valami más következik”. „Ezt tudomásul vesszük, és az ország és a Budapesten élők érdekében készen állunk az együttműködésre” - közölte.

„Ami a megyei közgyűléseket illeti, 19-ből 19-et a Fidesz-KDNP nyert meg” - emelte ki a kormányfő, aki megköszönte a vidéki Magyarország támogatását. A jövőben is számíthatnak ránk a vidéki magyar emberek, ahogy mi is számíthattunk rájuk - tette hozzá Orbán Viktor.

A kormányfő kiemelte: a megyei jogú városokat tekintve 13-ban továbbra is Fidesz-KDNP-többség van. Az ötezer lakos feletti települések kategóriájában 147 Fidesz-KDNP-s polgármester lesz, ami a települések több mint felét jelenti.

A választások bizonyították, hogy Magyarország legerősebb pártja továbbra is a Fidesz-KDNP, ennek tudatában, ennek megfelelően fogunk viselkedni: nekünk továbbra is Magyarország lesz az első - hangsúlyozta a kormányfő, aki gratulált a lengyel választások győztesének is.

Orbán Viktor azzal zárta szavait, hogy „értékelni és elemezni fogjuk az eredményeket”, és ennek megfelelően alakítják a Fidesz-KDNP politikáját az elkövetkező időben.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink