Belföld

Tarlós István: Természetesen meccset nem szeretek elveszíteni

A főpolgármester riválisa egyetlen közgyűlést sem ült végig

Borkai Zsolt győri polgármester méltatlanná vált tisztségére – mondta még csütörtök este Tarlós István főpolgármester az InfoRádió Aréna című műsorában.

Beszélt arról is, hogy felháborítja és elkeseríti a győri városvezető története, ami szerinte „védhetetlen, vállalhatatlan és méltatlan”. Ezzel kapcsolatban kifejtette, sokan, sokat és tisztességen dolgoztak azért, hogy teljesítményt mutassanak fel, erre most Borkai Zsolt „előállítja ezt a helyzetet, mások, bizonyos mértékig az egész közössége kontójára”. Nem érzi, hogy mi lenne a kötelessége? – vetette fel a regnáló városvezető, aki azt is megjegyezte, attól fél, hogy Budapesten is vannak emberek, akiket elgondolkodtat az eset. Tegnap az Indexnek adott interjúban azonban már azt is kifejtette, hogy az elmúlt másfél hét eseményei nem kizárólag a Borkai-ügyből állnak. Volt itt egy zuglói történet elásásokkal, egy Párbeszéd-történet „lehallgatással”, illetve a kispesti történet – fogalmazott Tarlós István, majd beszélt arról is, Karácsony Gergelynek öt éve volt, hogy vitatkozzon a városvezetővel. Én az utolsó ellenzéki évemben ötvenkilencszer vesztem össze Demszky Gáborral csak a Fővárosi Közgyűlésben – közölte, majd hozzátette, Zugló polgármestere az utolsó ellenzéki évében egyetlenegyszer szólt hozzá a vitához, ami kevesebb mint fél perc volt, és nem is vita. Nem utolsó sorban tavaly egyetlen közgyűlést sem ült végig. A városvezető arra a kérdésre, csalódott lenne-e, ha veszítene vasárnap, úgy válaszolt, „természetesen meccset nem szeretek elveszteni, de hát az én vesztenivalóm mégiscsak kevesebb”. Kiemelte, nem véletlenül kötötte feltételekhez az indulását, amelyek között az első a közvetlen főpolgármester-választás volt, és „nyilván nem azért küzdöttem ezért, mert tele lenne a nadrágom”.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom