Belföld

Nem folyik eljárás Vári Attila ellen

Közleményben cáfolta pénteken a Legfőbb Ügyészség, hogy Polt Péter, a vádhatóság vezetője eljárást kezdeményezett Vári Attila, a kormánypártok pécsi polgármester-jelöltje ellen.

Nem folyik eljárás Vári Attila ellen
Legfőbb Ügyészség
Fotó: mh

Valótlant állított a pecsistop.hu, a szabadpecs.hu, valamint rájuk hivatkozva több más médium akkor, amikor azt közölték, hogy a legfőbb ügyész eljárást kezdeményezett a pécsi polgármesterjelölt ellen - fogalmaz közleményében a Legfőbb Ügyészség. 

A kommüniké kiemeli: Harangozó Tamás (MSZP) országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére Polt Péter legfőbb ügyész azt válaszolta, hogy az ügyben senki nem tett korábban feljelentést. Mivel azonban az országgyűlési képviselő kérdése tartalma szerint feljelentésként értékelendő, az irányadó szabályok szerint - ahogyan az más hasonló ügyekben is történik - a Legfőbb Ügyészség továbbította azt az elbírálásra jogosult nyomozó hatósághoz.

Mindezek alapján megállapítható, hogy a legfőbb ügyész vagy az ügyészség Vári Attilával szemben nem kezdeményezett büntetőeljárást, nem rendelt el nyomozást, ilyen nincs is folyamatban - olvasható a közleményben.

A szabadpecs.hu cikke szerint egy büntetőügyben született első és másodfokú ítélet szerint „sem felelt meg a tényeknek a Fidesz jelenlegi polgármesterjelöltjének tanúvallomása”, a pecsistop.hu szerint „egy verekedési ügyben nem bizonyult szavahihetőnek” a politikus.
 

Kapcsolódó írásaink