Belföld

Gyurcsány álságos támogatása

Böröcz: A DK vezetője sem hisz Karácsony győzelmében, csak át akarják venni az irányítást az önkormányzatok felett

Minden jel arra mutat, az ellenzék igazi vezére, Gyurcsány Ferenc is alkalmatlannak tartja Karácsony Gergelyt. A bukott miniszterelnök még júniusban, az ATV-ben beszélt arról, hogy „Gergő mögül elment a támogatás”, mert „ráégett a parkolási botrány”.

Gyurcsány álságos támogatása
Részlet a videóból. Gyurcsány saját oldalán sem tette közzé a „támogató” üzenetet
Fotó: Facebook

Gyurcsány akkor figyelmeztette a problémákra, de az a telefonbeszélgetés is csak arról győzte meg, hogy „az erő, ami a legfontosabb (...) megkopott”. Megjegyezte azt is: Karácsony „Orbánnal szemben nem lenne tárgyalóképes.” Ezek után a kampányban egyszer sem állt ki Karácsony mellett Gyurcsány, egészen most szerda reggelig, amikor is rövid videoüzenetében azt mondta, „jó lenne Budapestet újra nyitottnak, szabadnak és vidámnak látni, ehhez változás kell, ehhez a változáshoz pedig az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje, Karácsony Gergely kell”. Jelentőségteljes azonban, hogy ezt a kis reklámfilmet sem a DK-elnök tette közzé, hanem maga Karácsony osztotta meg.

A „támogatás” őszinteségéről sokat elmond, hogy miközben Gyurcsány közösségi oldalára „nem fért ki” a Karácsony melletti szavazásra ösztönző pár mondat, rendszeresen buzdította követőit a különböző DK-s kerületi jelöltekre való voksolásra. Végül, tegnap délután, miután az előbbiekre többen felhívták a figyelmet, megjelent Gyurcsány Facebook-oldalán egy bejegyzés, amelyben hangsúlyozza: „A DK hisz Karácsony Gergely győzelmében.”

„Gyurcsányék is megmondták, nem hisznek Karácsony győzelmében, valójában át akarják venni  az irányítást az önkormányzatok felett” – jelentette ki tegnap Böröcz László, a Fidesz frakcióvezető-helyettese, reagálva a zuglói polgármester sajtótájékoztatójára, amit Gyurcsányné Dobrev Klárával együtt tartott.

Szintén tegnap Borbély Ádám,a Fidelitas budapesti elnöke személyre szóló Budapest-térképet vitt „búcsúajándékként” Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelöltnek. Újságírók előtt nyilatkozva azzal indokolta a gesztust, hogy Karácsony így „hátha megtanul legalább néhány dolgot Budapestről, mielőtt elmegy Zuglóból”.

Kapcsolódó írásaink