Belföld

Tarlós: Fejlesztésekről kellene beszélni

Százhetven projekt és program valósult meg az elmúlt egy évtizedben, „ennyit arról, hogy tönkretettük a várost, és nem csináltunk semmit” – mondta a főpolgármester

Karácsony Gergely tevékenysége Zuglóban nem mérhető, a mostani pedig egy furcsa kampány, amelyben fejlesztésekről kevés szó esett – mondta a Magyar Hírlap Online-nak adott videóinterjújában Tarlós István főpolgármester.

Tarlós: Fejlesztésekről kellene beszélni
A főváros szellemisége is megváltozott a főpolgármester szerint
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

Ma ott tartunk, hogy a Budapesti Közlekedési Vállalat, azaz a BKV, amely 2011 óta működési hitelt nem vett fel, üzemi eredménye pozitív, az államit meghaladó béremeléseket tudott biztosítani, a főváros hitelkeretéből pedig csak fejlesztésre lehet, szabad és fogunk is fordítani. Ennek semmi köze a működési költségvetéshez – nyilatkozta Tarlós István a Magyar Hírlap online felületén futó Helló, Budapest című sorozatunk legújabb részében látható interjúban. A főpolgármester arról is beszélt, a mostani egy furcsa kampány, mivel „mindenről lehetett beszélni, csak a fejlesztésekről nem”. Hozzáfűzte, ilyen harminc éve nem volt, „még Bokros Lajos is tudta, hogy mi a főváros feladata és arról beszélt, s bár a szocialista Horváth Csaba is mondott jó pár dőreséget, folyamatosan beleállt a harcba éveken keresztül”. Ezzel szemben Zuglóban „tapintatos hallgatásba burkolóznak”, Karácsony Gergely polgármester tevékenysége a kerületben pedig nem mérhető.

Tarlós közölte azt is, összesen százhetven projektet és programot valósítottak meg az elmúlt szűk egy évtizedben, „ennyit arról, hogy tönkretettük a várost és nem csináltunk semmit”. Kifejtette, Budapest egészét tekintve valami megváltozott a fővárosban, szellemiség-változásra volt szükség, amiről sajnos kevés szó esik. Ez nem azt jelenti – folytatta –, hogy valamit a városlakókra kényszerítenek hanem, hogy e tekintetben sokat számít, milyen egy városvezető személyisége, életvitele, hozzáállása. Közölte, a szellemiséget leginkább az őszinte politizálással, és az erre való szakadatlan törekvéssel lehet befolyásolni, ugyanakkor sok politikus követi el azt a hibát, hogy mindenáron más képet mutasson magáról, mint amilyen valójában. „Ezt az emberek többsége leveszi” – jegyezte meg.

Kapcsolódó írásaink

Helló, Budapest! - 13. rész

ĀInterjú Tarlós Istvánnal: Ez a kampány példa nélküli, keveset sikerült arról beszélni, amiről kellett volna - Összefoglaló és teljes interjú - MH-VIDEÓ

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom