Belföld

Szociális felzárkózás

Kormányzati ösztönzők

A kormány ösztönzi a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatását, a cél az, hogy mindenkinek, aki akar és tud dolgozni, legyen munkája – jelentette ki az Fülöp Attila, szociális ügyekért felelős államtitkár tegnap Kiskunhalason, a Kézmű Közhasznú Nonprofit. Kft. új üzemcsarnokának átadóján.

Kiemelte: fontos, hogy a megváltozott munkaképességűeknek legyen önálló munkájuk. Kecskeméten, a Csodabogár Autizmussal és Fogyatékossággal Élő Személyek Nappali Intézményének megnyitóján hangsúlyozta: jó szociális ellátás akkor nyújtható, ha a közösség ügyévé tud válni. A helyi igények közös összefogással, az önkormányzattal, a civil szervezetekkel, állami segítségvállalással tudnak megvalósulni.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom