Belföld

Karácsony Gergely újabb csúsztatásai

Tájékoztató kampányt indít a Fidelitas, hogy mindenkit emlékeztessen arra, más ellenzéki szereplők is alkalmatlannak nevezték a baloldal főpolgármester-jelöltjét

Egy közérdekűadat-igénylési ügyben Karácsony Gergely tagadta, hogy üzlettársa, párbeszédes párttársa a zuglói önkormányzat alkalmazásában állt, holott a hölgy önéletrajza szerint majdnem öt évig vezette a polgármester titkárságát.

Karácsony Gergely újabb csúsztatásai
A zuglói polgármester most éppen azt tagadta le, hogy párttársa korábban hivatali titkárságának vezetőjeként dolgozott
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A rendőrség nem nyomoz Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt patkánytender miatti feljelentése ügyében – közölte a BRFK kedden. Karácsony egyébként olyan közbeszerzést támadott meg, amelyet maga is megszavazott a Fővárosi Közgyűlésben. A Fidelitas tegnap azt jelentette be, tájékoztató kampányt indít annak megismertetése érdekében, hogy más ellenzéki szereplők is alkalmatlannak találták a főpolgármesteri posztra az ellenzéki jelöltet – mondta Böröcz László sajtótájékoztatóján. A Fidelitas elnöke emlékeztetett, Gyurcsány Ferenc hetekkel ezelőtt megmondta, a főpolgármester-jelölt mögül „elment a támogatás”, illetve, hogy nem hisz Karácsony győzelmében.

Egy tegnap lapunk birtokába került közérdekűadat-igénylésre adott Karácsony-válaszból – amelyet a Terezvarosiaktualis.blog részére írt a zuglói polgármester – pedig az derült ki, hogy Temesvári Szilviát sem a zuglói polgármesteri hivatal, sem a zuglói önkormányzat nem foglalkoztatta.

Temesvárinak az internetről azóta már törölt önéletrajza szerint viszont 2014 októberétől négy év kilenc hónapig a zuglói önkormányzatnál a polgármester titkárságának a vezetője volt. Az önéletrajz szerint nemcsak Karácsony titkárságát vezette, hanem a polgármester asszisztense is volt, két további személy munkáját felügyelte, nyilvános meghallgatásokat szervezett, ő tervezte a polgármester heti menetrendjét, kategorizálta a beérkező leveleket.

A közérdekűadat-igénylés arra is kiterjedt, hogy az önkormányzatnak volt-e szerződése a Social Re­port Bt.-vel és a Párbeszéd Platform Kft.-vel, illetve az említett cégek számára történt-e bármilyen kifizetés. Karácsony válaszában ezekre is nemmel válaszolt. Az Origo még 2016. augusztus 5-én cikkezett arról, hogy Kéri András Tordai Bencével együtt tulajdonolja a Párbeszéd háttércégét, a Párbeszéd Platform Kft.-t. Kéri tagja a párt alapítványának, ahogy Temesvári Szilvia is.

Az ugyancsak párbeszédes, volt országgyűlési képviselő, Szilágyi László szintén az önkormányzatnál dolgozik – írták. Később a Magyar Idők is arról számolt be, hogy a Párbeszéd pártalapítványának, a Megújuló Magyarországért Alapítványnak két kurátorát, Kéri Andrást és Temesvári Szilviát egyaránt alkalmazta a zuglói önkormányzat. Temesvári Karácsony részéről tagadott foglalkoztatása azért is különös, mert Karácsony Gergely polgármesterré válása után családi cégében, a Social Report Bt.-ben Temesvári lépett beltagként Karácsony helyére. Karácsony korábban ennek a cégnek a nevében nyújtotta be a számlákat a Miniszterelnöki Hivatalnak, amelynél az SZDSZ-es Horn Gábor, a koalícióért felelős államtitkár tanácsadójaként dolgozott a polgármester.

Temesvári Szilvia csak az önkormányzattól távozott, továbbra is a főpolgármester-jelölt kampánycsapatához tartozik. Ő vezette augusztusban a Hassay Zsófia fideszes polgármester háza elé szervezett – sajtótájékoztatónak álcázott – törvénytelen demonstrációt. Az akció összefüggésben állhat azzal, hogy Temesvári – ellenzéki győzelem esetén – külsős alpolgármester lenne Terézvárosban.

Kapcsolódó írásaink