Belföld

Helló, Budapest! - 13. rész

Videó-sorozatunk tizenharmadik, befejező epizódjában Tarlós István főpolgármesterrel készítettünk interjút

Új, rendhagyó videó-sorozatot indítottunk a Magyar Hírlap online felületén Helló, Budapest! címmel. A hibákról, a sokszor minden igazság alapot nélkülöző negatívumokról túl sokat hallani az ellenzéki médiumokban, ám arról, hogy hol tart most fővárosunk, valamiért kevesebb szó esik. Talán hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy ami jó, az nem említésre méltó.

Helló, Budapest! - 13. rész
Tarlós István főpolgármesterrel készítettünk interjút
Fotó: MH

Mi ezzel nem értünk egyet, célunk pedig nem kevesebb, mint - a teljesség igénye nélkül - megmutatni, felvillantani, milyen ma Budapest, honnan hová jutott el az elmúlt évtizedben, mi kapott új külsőt és milyen új lehetőségeket rejt magában.

Nem véletlen, hogy a teljesség igénye nélkül készítettük a sorozatot, a koncepció összeállításakor döbbentünk rá, hogy szinte lehetetlen bemutatni minden változást, így a témánk jóformán kimeríthetetlen. Éppen ezért gyűjtésünk a Magyar Hírlap nyomtatott felületén is zajlik, Budapesti leltár címmel.

A videók hétről hétre jelennek meg online felületünkön, így érdemes minket folyamatosan követni. Tematikus sorozatunkban pedig nem csak mi, hanem intézményvezetők, építészek, mérnökök, polgármesterek és maguk a budapestiek mondják el, milyennek látják ma a fővárosunkat.

Tarlós Istvánnal készített interjúnk legjobb pillanatait ebben a videóban láthatja:

Objektum doboz

Tarlós Istvánnal készített teljes interjúnk ebben a videóban láthatja:

Objektum doboz

Videó-sorozatunk további részeit ide kattintva tekintheti meg!

Kapcsolódó írásaink

Helló, Budapest! - 12. rész

ĀVideó-sorozatunk tizenkettedik részében a fővárosi sportlétesítményekről, a meccsnézésről, valamint a szurkolás élményéről lesz szó - MH-VIDEÓ

Helló, Budapest! - 11. rész

ĀVideó-sorozatunk tizenegyedik részében azt néztük meg, miként változott az elmúlt évek során a budapesti közlekedés - MH-VIDEÓ