Belföld

BKV: Karácsony felháborító valótlanságot állít

Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt szerdai nyilatkozata a 3-as metró kocsijaival kapcsolatban „felháborító valótlanságokat tartalmaz, mely nem csak tájékozatlanságról árulkodik, hanem félrevezető és megtévesztő is” - közölte a BKV Zrt. elnök-vezérigazgatója.

BKV: Karácsony felháborító valótlanságot állít
Karácsony Gergely, az ellenzékiek alkalmatlan főpolgármester-jelöltje
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

Bolla Tibor az index.hu-n megjelent Karácsony Gergely-interjúra reagált, amelyben az ellenzéki politikus arról beszélt: Tarlós István főpolgármestersége idején zajlott a 3-as metró kocsijainak beszerzése, amely az „utóbbi évek legsúlyosabb korrupciós botránya”.

„Új metrókocsikra írtak ki közbeszerzést, majd maga Tarlós István ismerte el, hogy ezek nem is új metrókocsik. Az oroszok pedig közben vámmentesen behoztak 69 milliárd értékben metrókocsikat” - fejtette ki Karácsony Gergely, hozzátéve, hogy „ezért tucatnyi embernek kéne börtönbe mennie”.

A BKV elnök-vezérigazgatója közleményében azt írta: a „teljességgel alaptalan” nyilatkozattal szemben az igazság az - ahogy azt az „M3 metróvonalát kiszolgáló metrókocsik korszerűsítéssel egybekötött felújítására és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatások és eszközök szállítása” című 2015-ös pályázatnak már csak a címe is tartalmazza -, hogy a tenderkiírás mindig is felújításról szólt.

A BKV a pályázatot nyilvános nemzetközi tender keretében, átlátható módon, a munkát határidőre befejezve, több száz munkavállalója szakszerű közreműködésével bonyolította le - hangsúlyozta Bolla Tibor.

Mindezek alapján a BKV munkavállalói számára „határozottan sértőek” a cikkben leírtak - fogalmazott a cég vezetője, hozzátéve: tekintettel arra, hogy az interjúban megjelent állítások „rágalmazó és becsületsértő” jellegűek, megfontolják a megfelelő jogi lépések megtételét.

Kapcsolódó írásaink