Belföld

Szivárványkoalíció Diósdon

Albitz Gábor polgármesterjelölt: Az ellenfeleink nem érvelnek, csak személyeskednek, vádaskodnak, ennyire futja

Mi olyan változást, olyan lehetőséget kínálunk, amely garantálja az előrelépést, de a választók döntik el, akarják-e a fejlődést vagy sem – mondta lapunknak Albitz Gábor, a Fidesz–KDNP és az Otthonunk Diósd Egyesület közös polgármesterjelöltje. Rámutatott: a település adósságállománya az egekben jár, és az elmúlt öt évben messze nem teljesültek a 2014-es kampányígéretek.

Szivárványkoalíció Diósdon
„Az elmúlt öt év magáért beszél”
Fotó: MH

– Nyolc évig volt képviselő, de az elmúlt öt évben nem, most azonban a Fidesz–KDNP és egy helyi civil szervezet támogatásával megpályázta a polgármesteri széket. Milyenek az esélyek?

– A településnek még sosem volt fideszes vezetése, annak ellenére, hogy a 2014-es választások fölényes jobboldali többséget mutattak. Egy biztos: Diósd nem bír el még öt ilyen évet. A városunk kimerült, morális és anyagi értelemben meghasonlott, sakk-kifejezéssel élve patthelyzetbe kerültünk. Adósságállományunk az egekben jár, és az elmúlt öt év messze nem teljesítette a 2014-es kampányígéreteket.

– Mi lehet a megoldás?

– Megoldást a választópolgárok döntése hozhat, és csak remélni tudom, hogy bölcsen határoznak. Mi olyan változást, olyan lehetőséget kínálunk, amely garantálja az előrelépést, de a választók döntik el, hogy akarják-e a fejlődést vagy sem. Az a tapasztalatunk, hogy ígérni bárki tud, ígérni bármit lehet, és a lakosság olykor sajnos fogékony az üres szavakra, bár ez érthető, hiszen mindenképpen szeretnének kikecmeregni a kátyúból. De azt látni kell, hogy a kátyút az előző városvezetés ásta, és nem várható megoldás olyan emberektől, akik maguk a probléma előidézői.

– Jobbról is előzni próbálják...

– Szomorú, de Diósd e téren mindig is megosztott volt, és sajnos a mostani kampány sem más, a lakosság már-már tudathasadásos állapotba került a különféle ígéretek tengerében. Jelen pillanatban épp a még néhány napig regnáló városvezetés osztódásának lehetünk szemtanúi. Az ő politikájuk nem szól másról, mint a bársonyszékek mindenáron történő megőrzéséről. Bogó László „független” polgármester mögött a szivárványkoalíció aktivizálja magát, míg Spéth Géza – volt fideszes képviselő, jelenleg a Diósdiak a Városért Egyesület jelöltje – pedig úgy megy szembe a Fidesszel, hogy annak előnyei mögé bújik. Abszurd helyzet, mégis hiszem, hogy a választók józanabb fele átlát a szitán. Egyébként nem vagyok benne biztos, hogy aki úgymond jobbról támad, az valóban „jobbról” jön ellenem. Ha valaki keresztény-konzervatív érzelmű, az miért nem támogat inkább? Nincs másik jobboldal, nincs „civil” vagy „alternatív” Fidesz a településen. Persze van egy civil szervezet, amely azt igyekszik elhitetni magáról, hogy Diósd a kormányzati források tengerében dúskálhat az elkövetkező öt évben, de ők nem épp a valóságot tükrözik.

– Két tűz között érzi magát?

– Pontosan. De innen szép nyerni! Az elmúlt öt évet nem kell kommentálni, magáért beszél. Aggatnak rám minden irányból jelzőket, és hiába örülnék jobban az érveknek, azok sajnos nincsenek. Az ellenfe­leink nem érvelnek, csak személyeskednek, vádaskodnak, ennyire futja. De legalább a szivárványkoalíció előbújt, megmutatta magát, és látjuk, mire képesek: 63 millió forintot herdáltak el egy soha fel nem épülő fürdőre, 29 millióval jutalmazzák önmagukat, és még az is belefér, hogy 85 ezer forint értékű gázolajat számoljanak el egy benzines személyautóba. Amikor pedig kérdezünk, arrogánsan hárítanak.

Kapcsolódó írásaink

„Miskolc fejlődési üteme egyedülálló”

ĀAlakszai Zoltán: A helyiek a nyomortelep-felszámolási program mellé álltak, világossá tették, azt szeretnék, hogy rend és nyugalom legyen, és mindenki biztonságban hazajuthasson

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom