Belföld

Csődközeli tatai „mentőangyal”

Az ellenzék momentumos polgármesterjelöltjének cégeivel szemben tizenhétszer indult már végrehajtási eljárás

Önmagát cégdoktorként tünteti fel Tatán az ellenzéki pártok közös polgármesterjelöltje, a céginformációk közt azonban jószerivel csak végrehajtási eljárásokat találtunk.

Csődközeli tatai „mentőangyal”
Tata
Fotó: MH

A demokrácia és a jogállam helyreállításának jegyében az ellenzéki összefogás nagy szerepet szán a nőknek az önkormányzati választáson. Komárom-Esztergom megyét például megszállták a Momentum és a DK nem helyben élő női jelöltjei, Tatabányán vértesszőlősi, Tatán egy budapesti hölgy indul az ellenzék közös polgármesterjelöltjeként.

Utóbbi nem is akárki, egy mentőangyal, cégdoktor, aki Tatán azzal kampányol, ha őt választják meg a város élére, akkor az önkormányzatot is úgy fogja működtetni, ahogyan egy vállalkozást is kell. Ezenközben a települést három ciklus óta vezető Fidesz–KDNP-s Michl József polgármestert támadja Tatai-Tóth András, volt szocialista, újabban DK-s kampányfőnök segítségével. A tatai jelölt, a Momentum kampányfilmjében Fekete-Győr András pártelnök balján lépked lendületesen. A hölgyet Popovics Juditnak hívják. Irodájában a cégmegszüntetés a kínált szolgáltatás, politikai aktorként viszont magát cégdoktorként ábrázolja, mint aki bajban, csődben lévő vállalkozásokat képes gyógyítani, kihúzni a gödörből.

Nézzük akkor a cégdoktor, az ellenzék polgármesterjelöltje referenciáit. Az ÁNIT Gazdasági és Befektetési Tanácsadó Kft.-vel szemben – amelynek ő tulajdonosa és ügyvezetője – tizenkétszer rendeltek el végrehajtást durván egy évtized alatt. A végrehajtást kérők sorában az adóhivatal regionális igazgatóságait, fővárosi kerületi bíróságokat, közjegyzőket, valamint önkormányzatokat találunk. Az I. kerületben a Budavári Kapu Kft. Popovics Juditnak egy másik hasonló nevű cége, az ÁNIT 2000 Befektetési Tanácsadó Zrt. „felszámolás alatt” áll, vele szemben öt alkalommal indítottak végrehajtást .

A nyilvános cégadatok szerint a momentumos „politikus” tulajdonában és ügyvezetésében lévő ÁNIT Kft. százmillió forint adósságot görget évek óta maga előtt, saját tőkéje harminchatmillió forint mínuszban áll. Miután évek óta nem sikerült a válságát menedzselni, a törvény értelmében csődöt kellett volna jelenteni, ám ez nem történt meg. A cég leányvállalata, a Gyöngy-Lánc Kft. 2016 óta végelszámolás alatt áll, három év alatt sem sikerült kivezetni a cégvilágból. Hogy miből élhet Popovics Judit, azt nem tudni, tatai forrásaink szerint a saját egzisztenciája is a hitelezők kezében van.

Kapcsolódó írásaink

Le kell végre zárni a polgárháborút

ĀA munkahelyteremtő tőke oda megy, a gazdaság ott érzi jól magát ahol stabilitás, béke, kiszámíthatóság van, de Hódmezővásárhely jelenleg nem ilyen hely – mondta Grezsa István

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom