Belföld

Gyurcsányékat nem zavarja Karácsony jelöltjeinek a botránya

Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció frakciószóvivője vasárnapi sajtótájékoztatóján egyértelműen védelmébe vette Karácsony Gergely botrányos kispesti jelöltjét. 

Gyurcsányékat nem zavarja Karácsony jelöltjeinek a botránya
Gréczy Zsolt: Mi elhisszük az állításaikat
Fotó: MH/Purger Tamás

Mi elhisszük az állításaikat - érvelt Gréczy, aki még a kokainozó Lackner Csabát sem akarta felismerni a Hír TV munkatársának kérdésére.

Gajda Péter azt mondta, cáfolja a videóban elhangzottakat, és ennek a hitelességét is megkérdőjelezi. Mi ezt elhisszük Gajda Péternek, így e szerint járunk el - így vette védelmébe Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció frakciószóvivője Karácsony Gergely korrupcióval és drogozással lebukott kispesti szocialista társaságát vasárnapi sajtótájékoztatóján.

A politikus a Karácsony által esélytelennek tartott DK-s Gy. Németh Erzsébetet, polgármesterjelöltet váltotta a mikrofonnál, majd amikor a Hír Tv munkatársa szembesíteni akarta a kiszivárgott felvételen a fehér port utcákba rendező és a kerületi pénzek visszaosztásáról értekező Lackner Csaba fotójával, rezignáltan azt mondta: nem ismerem ezt az embert.

Ez már csak azért is érdekes, mert napok óta a szocialista politikus fényképeivel van tele a média, szinte mindegyik országos sajtótermék foglalkozott a témával. A csatorna munkatársa nem adta fel, és mutatott az Informátor adásából kivágott, és egy másik fotót. Ön szerint mennyire hasonlít a két fotó? - kérdezte a televízió-riporter, amire a Gyurcsány-párti politikus úgy felelt: erről kérdezze meg Gajda Pétert.    

Azonban a kispesti szocialista polgármester, Karácsony szövetségese, Gajda Péter sem akarta felismerni bizalmasának a hangját a hangfelvételen, és személyét a videófelvételen.

Gréczy pedig élve ezzel, hivatkozott Gajda szavaira, és azt mondta, tudomásul veszi Gajda Péternek ezt az érvelését. A hírcsatorna munkatársa nem adta fel, és azt kérdezte Gyurcsány szóvivőjétől, mi a véleménye arról, hogy Lackner Csaba - azóta eltüntetett posztjában - nem tagadta, hogy ő szerepel a kép- és hangfelvételen.

Gréczy ekkor húzta elő kalapjából a Karácsony Gergelyék által tökélyre fejlesztett „összevágott felvétel”-érvkártyát. Ha összevágott videóról van szó, akkor a hitelességével gond van. - magyarázta Gyurcsány Ferenc szóvivője. 

Kapcsolódó írásaink