Belföld

Karácsony Gergely a kampányszabályokat sem érti

Mint tudvalevő kampánytevékenységet csak és kizárólag az arra kijelölt, illetve nem tiltott területen lehet folytatni. Óbudán az ellenzéki aktivisták, képviselőjelöltek ezt rendre megszegik. Ma délelőtt a III. kerületi Vörösvári úton, a Szent Margit Rendelőintézet parkolójában az ilyenkor szokásos ún. MDF piacon a vásárlókat és az árusítókat inzultálva a piac közepén osztogatták szóróanyagaikat és győzködték a békésen vásárlókat - írja a Fidesz közleménye.

Karácsony Gergely a kampányszabályokat sem érti
Végül Karácsony is megjelent a piacon, de Piacfelügyelőség felszólítására végül elhagyták a területet
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A Fidesz III. kerületi szervezete levelében figyelmeztetett: a piac területe a piac működése alatt önkormányzati terület, ahol semmilyen kampánytevékenységet nem lehet folytatni!

Erre fittyet hányva első körben a baloldali ellenzéki aktivisták, majd másodjára a közben a helyszínre érkezett Karácsony Gergely ellenzéki polgármester-jelölt és a kerületi baloldali képviselőjelöltek is betódultak a vásárlók közé. A Piacfelügyelőség felszólítására végül elhagyták a piac területét - áll az incidens ismertetésében.

Ismételten felszólítjuk a baloldali ellenzék kerületi képviselőit és Kiss László III. kerületi baloldali polgármester-jelöltet, hogy legalább igyekezzenek tartani magukat a nemrégiben aláírt együttműködéshez, amelyben biztosították az óbudaiakat arról, hogy a kampányidőszakban etikus magatartást tanúsítanak, és ne hozzák újra és újra kellemetlen helyzetbe főpolgármester-jelöltjüket, Karácsony Gergelyt, aki nyilvánvalóan nem ismeri sem a helyi viszonyokat, sem pedig az általános érvényű kampányszabályokat - írják.

 Törvénytelenül kampányol a DK és az MSZP Debrecenben is

 Megszegi a választási szabályokat Debrecenben a Demokratikus Koalíció, az MSZP, és a Párbeszéd, a Szolidaritás, ezt mondta ki határozatában a helyi választási bizottság. Ez  a politikai szövetség teleszórta Debrecent plakátokkal úgy, hogy a plakátokon a törvény előírását semmibe véve nem tüntetik fel, hogy ők az anyagok kiadói. Az impresszum hiánya törvénysértő - a helyi választási bizottság felszólította ezeket a szervezeteket, hogy ne folytassák a törvénysértést! A DK ezzel lábon lőtte magát: napok óta rágalmaznak mindenkit Debrecenben a plakátok miatt, s így kiderült, hogy maguk a törvénysértők - írja a Fidesz Debreceni szervezetének közleménye.
 

Kapcsolódó írásaink

Karácsony jelöltjei egy drogpartin dicsekszenek a lopásaikkal

ĀLackner Csaba szocialista képviselő arról beszél, hogy aki évente nem keres meg százmilliót, az hülye - Facebookon próbál magyarázkodni vállalhatatlan kijelentései után - Karácsony nem ítéli el drogos jelöltjét + VIDEÓ + TOVÁBBI RÉSZLETEK

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom